Osijek
NOVA ULAGANJA

Stižu solari na objekt NK Laslovo
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Nova ulaganja slijede u Laslovu – stižu solari na objekt Nogometnog kluba “Laslovo 91”. Prema riječima Marijane Junušić, načelnice Općine Ernestinovo, u tu se investiciju, uz dodatne radove na istom objektu, sufinanciranjem ide zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zahvaljujući ovome nogometaši iz Laslova imat će bolje uvjete boravka u prostorijama, a ujedno će se pritom i prištedjeti na trošku energije za objekt.



- Kroz javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su nam sredstva za projekt “Energetska obnova NK Laslovo 91”, koja će biti uložena u energetsku obnovu unutrašnjih prostorija koje služe u sportske namjene, a za ugradnju obnovljivih izvora energije - solara za grijanje potrošne vode i dizalica topline, ugradnju sustava podnog grijanja i novih podova u unutrašnjosti. Projekt je ukupne vrijednosti 380.000 kuna, te u ukupnom iznosu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje s gotovo 300.000 kuna, što je i maksimalan iznos potpore koju Fond može dodijeliti. I ovaj put svi projektni troškovi potpuno su prihvatljivi. Sport je bitna odrednica života lokalne zajednice, stoga ćemo nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu, ali i izdvajati sredstva za redovito funkcioniranje udruga koje promiču sport i zdrav način života - kaže Junušić.



Ukupna procijenjena vrijednost projekta približno je 380.000 kuna i toliko iznosi najviša vrijednost opravdanog troška. Fond je donio odluku o odabiru korisnika i dodjelu sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje projekta korištenja obnovljivih izvora, prema kojoj je korisnik dužan osigurati preostali financijski iznos potreban za provedbu projekta. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike