Regija
PROGRAM DRUŠTENO POTICANE STANOGRADNJE

Grad provodi anketu o POS-u
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Popunjeni anketni upitnik treba poslati do kraja listopada na adresu Grada
ĐAKOVO



Nakon što je na jednoj od svojih prethodnih sjednica Gradsko vijeće usvojilo odluku vezanu uz projekt društveno poticane stanogradnje (POS), a na način da lokalna samouprava osigura zemljište za gradnju zgrade iz tog programa, Grad Đakovo, njegov Upravni odjel za gospodarstvo i financije, u srijedu, 14. rujna, izvijestio je o provedbi ankete o interesu građana za takav oblik stambenog zbrinjavanja.



POS rješavanje stambenog pitanja nudi po povoljnijim uvjetima, među kojima prije svega i po povoljnijim cijenama za četvorni metar stambenog prostora od komercijalnih uvjeta i cijena.

Grad je na svojim mrežnim stranicama izvijestio o anketnom upitniku iz čijeg će se popunjavanja steći uvid o tome ima li i koliki je interes za Program društveno poticane stanogradnje u Đakovu.

”Grad Đakovo svim zainteresiranim građanima i građankama nastoji osigurati rješavanje stambenog pitanja putem Programa društveno poticane stanogradnje. Radi uvida u potrebe građana i primjerenijeg planiranja tog programa, provodi se anketa o interesu građana za kupnjom stana putem navedenog programa”, naveli su u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije. Provedbom ankete utvrdit će se postoji li objektivna potreba i interes za daljnjom realizacijom programa, navodi se u obavijesti.

Iskažu li Đakovčani interes za rješavanje stambenog pitanja kroz Program POS-a i pristupi li mu se, bit će to drugi projekt iz tog programa na području njihovoga grada. Prva zgrada POS-a, a koju Đakovčani popularno zovu “sivi dom”, sagrađena je prije 18 godina, odnosno 2004. Proteklih mjeseci moglo se čuti i razmišljanje da, osim uključivanja lokalne samouprave u projekt zemljištem, eventualno, naknadnim analizama, postoji mogućnost i da se uključi i u financiranje samog projekta proračunskim sredstvima, a što bi se odrazilo i na cijenu kvadrata po kojoj bi mlade obitelji mogle steći svoj stambeni prostor. Kako god, stanogradnja je i u ovom trenutku vrlo živa aktivnost u gradu, netom dovršene zgrade, trend je, s manjim brojem stanova, nadopunjuje otvaranje novih gradilišta kojih je i sada u gradu nekoliko na lokacija u najužem i širem centru, nadomak vitalnih sadržaja kao što su škola, vrtić, gradska uprava, Dom zdravlja, katedrala, Strossmayerov park, autobusni kolodvor, tržnica i drugo.

Popunjeni i potpisani upitnik treba dostaviti najkasnije do 31. listopada izravnom predajom u pisarnicu Grada Đakova, putem e-pošte e-pisarnica@djakovo.hr, odnosno poštom na adresu Grad Đakovo, Upravni odjel za gospodarstvo i financije, Trg dr. Franje Tuđmana 4, 31400 Đakovo, a s naznakom “Anketni upitnik za kupnju stana u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje Grada Đakova”.

Kako navode u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije, ako se utvrdi interes građana, Grad Đakovo će u suradnji s APN-om - Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, provesti Program poticane stanogradnje.

Suzana Župan
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike