Regija
POMOĆ ZA SEDAMDESET KORISNIKA, A OČEKUJE SE DA ĆE BROJ BITI I VEĆI

Udruga Putevi milosti i HVIDR-a dijele pakete hrane siromašnim građanima
Objavljeno 19. rujna, 2022.
SLATINA



"Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji" naziv je projekta koji provodi Kršćanska humanitarna udruga Putevi milosti iz Osijeka, u suradnji s kojom je ovih dana Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije počela podjelu humanitarne pomoći.

Artikli za podjelu (krumpir, brašno, riža, tjestenina, grah, pašteta, mesni narezak, šećer), dopremljeni su u Mjesni dom Vladimira Nazora u Slatini, da bi članovi HVIDR-e VPŽ-a i Udruge branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-a sa sjedištem u Orahovici pakirali pakete po A skupinama korisnika s do tri osobe po kućanstvu, i B skupinama s četiri i više osoba po kućanstvu.

U pakiranju je sudjelovao i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

- Županijska HVIDR-a, u suradnji s Kršćanskom humanitarnom udrugom "Putevi milosti" iz Osijeka, kao i prijašnjih godina, započela je s podjelom humanitarne pomoći obiteljima branitelja i ostalim građanima s područja naše županije koji su trenutačno u lošijoj materijalnoj situaciji. Da bismo pronašli korisnike kojima je uistinu potrebna ovakva pomoć, angažirali smo udruge HVIDR-e Virovitica, Slatina i Orahovica, Udrugu branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-a, udruge hrvatskih branitelja s područja grada Slatine i okolnih općina, koji su pronašli obitelji slabije kupovne moći i dostavili nam potrebne podatke. Županijska HVIDR-a je na temelju tih podataka počela podjelu pomoći za sedamdeset korisnika. Podjela će trajati šest mjeseci, a iskreno se nadamo da ćemo moći dodatno povećati broj korisnika. Zahvalio bih Mjesnom odboru "Vladimira Nazora", koji nam je ustupio prostor za primitak i pakiranje artikala. Zahvaljujem i članovima HVIDR-e i drugim hrvatskim braniteljima koji su pomogli u pakiranju paketa pomoći - rekao je Bubaš.

Petar Žarković
KUPOVNA MOĆ SVE JE SLABIJA
- Ovo je još jedna u nizu akcija podjele humanitarne pomoći koju je provela županijska HVIDR-a. Kao što znamo, sve je teža situacija i kupovna moć naših građana sve je slabija, pa je takva pomoć potrebitima dobrodošla - rekao je predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-a Miroslav Milovuković, koji je također sudjelovao u pakiranju.

Projekt “Ublažavanje siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji” sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike