Osijek
U NEDJELJU, U 20 SATI - ULAZ BESPLATAN

Krakovska filharmonija u konkatedrali
Objavljeno 17. rujna, 2022.
Nakon pečuške, još jedna poznata filharmonija stiže u naš grad, ovaj put u specifičnom ambijentu osječke konkatedrale sv. Petra i Pavla, u nedjelju, 18. rujna, s početkom u 20 sati, održat će se koncert Karol Szymanowski filharmonije iz poljskog Krakowa.

U duhu kulturne suradnje Poljske i Hrvatske te Krakowa i Osijeka, koncertni program Krakowske filharmonije u izvedbi mješovitog zbora: Alexander Humala – dirigent, Magdalena Drozd – sopranistica, Kamila Paciorkowska – alt, Tomasz Świerczek – tenor i Paweł Szarpak – bass, uključivat će i Hrvatsku misu Borisa Papandopula u d-molu op. 86. A capella zvuci filharmonijskog zbora u sjajnom akustičnom prostoru najljepše i najveće osječke crkve, bit će jedinstveni glazbeni i duhovni doživljaj za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz na koncert je besplatan”, ističu u pozivu na koncert organizatori - Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka. M.Bu.
PRAVI AMBASADOR POLJSKE KULTURE
Mješoviti zbor krakovske filharmonije “Filharmonia im. K. Szymanowskiego w Krakowie”, počeo je s radom 1945., a godine 1951. osvaja 1. nagradu na 1. festivalu poljske glazbe u Varšavi. Od tada, kao “ambasadori poljske kulture” nastupaju diljem svijeta: u Iranu, Turskoj, Kanadi, SAD-u i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, a bili su prvi poljski ansambl koji je nastupio u Teatru alla Scala u Milanu.

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike