Sport
ŽNK OSIJEK GOST NA JELASU KOD VIKTORIJE

Od Osječanki se očekuje laka potvrda slavonskog primata
Objavljeno 17. rujna, 2022.

Vrlo dobro su nogometašice Osijeka prošle nedjelje krenule u novu sezonu na čijem je startu s 4:0 svladan zagrebački Agram. Organizirani i čvrsti sastav koji novom osječkom treneru Goranu Ljubojeviću nije olakšao debi na klupi gdje je, ipak, spokojno sjedio. Zadovoljan igrom svojih štićenica koje su od prve minute plele mrežu ispred zagrebačke koja je prvi put bila pogođena u 36. minuti. U prvoj minuti nastavka "agramerke" su posezale i za drugom loptom u mreži, nakon čega je bio definiran ostanak bodova na Olimpijinu igralištu u osječkom Donjem gradu, gdje će aktualne doprvakinje Hrvatske dočekivati protivnice u službenim utakmicama.



Za bodove slijedi nedjeljna od 16 sati u Slavonskom Brodu gdje ne bi trebao biti upitan pobjednik u čijem će kontekstu otvorenije pitanje biti s koliko će pogodaka razlike Osječanke poraziti domaću Viktoriju koja je od starta prvenstva zaposjela zadnju poziciju. Zahvaljujući deset primljenih pogodaka u Rijeci, a ti, kao i uobičajeni prethodni odnosi, sugeriraju da bi i slavonski derbi mogao završiti dvoznamenkastom pobjedom u korist, dakako, gostujuće ekipe. Čiji novi strateg inzistira na čvrstom obrambenom bloku i slobodnoj kreaciji u napadu, pa je stoga želja sačuvati mrežu i nakon druge etape. Ispred nje i njezine čuvarice bit će iskusna stoperka Ivana Bojčić, koja je najavila ogled s Viktorijom:

- Slijedi utakmica u kojoj bi napadačice trebale biti u naslovnim ulogama jer je kvaliteta daleko na našoj strani, tako da ne očekujemo puno posla u zadnjoj liniji. Opuštanja, dakako, neće biti nego ćemo od prve minute maksimalno krenuti kako bi susret kanalizirali u željenom smjeru. I nastojati do zadnje što više lopti smjestiti iza leđa domaće vratarke, a što je poželjno iz više razloga. Jedan je od njih naše dizanje za susrete u kojima će biti znatno veći ulog tako da moramo biti posve spremne. Prošle nedjelje “agramerke” su nagovijestile da će prvenstvo biti izjednačenije nego ikada ranije jer su se pokazale u organiziranom izdanju, čemu treba dodati da su oni sredina hrvatske kvalitete. Vjerujemo da smo mi vrh, pa se tako i svakom prigodom trebamo postaviti, tako da je sutrašnji smjer bodova za Osijek siguran, a očekivano visoka bi pobjeda mogla donijeti zaposjedanje i čelne pozicije. Nije to nužno nakon ovoga vikenda, ali će tako biti na kraju, za što vjerujemo da imamo sposobnosti - optimstički je zaključila ta pouzdana igračica koja i sama još hvata dah nakon što je preskočila dio pripremnog razdoblja.

Dražen Lekšan
PAROVI 2. KOLA
Sve utakmice se igraju u nedjeljno popdne, a sastaju se: Donat - Agram, Viktorija - Osijek, Hajduk - Rijeka i Split - Dinamo.

Najčitanije iz rubrike