Regija
RAD BAZENA I DALJE UPITAN

Sabo govorom svjesno prekršio poslovnik Vijeća
Objavljeno 17. rujna, 2022.
Penava rekao kako neće dopustiti ugrožavanje poslovanja Grada, vrtića i kulturnih institucija
VUKOVAR



Na aktualnom satu gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća Vukovara, održanoj u četvrtak, Krešimir Raguž (HDZ) upitao je Ivana Penavu hoće li se zbog više cijene energenata zatvoriti bazeni u Borovu naselju.



Penava je ponovio kako će to nastojati izbjeći, no neće dopustiti da bude ugroženo funkcioniranje drugih segmenata, poput vrtića, kulturnih institucija i komunalnih usluga.

- Ako zbog velikog poskupljenja energenata priča bude neodrživa, a znamo kako je bazen velik potrošač struje i plina, reagirat ćemo sukladno situaciji i nećemo ugroziti poslovanje Grada. Poduzet ćemo sve što je moguće kako do toga ne bi došlo, očekujemo nastavak rada bazena nakon remonta i radit će dok budemo mogli pokrivati troškove - rekao je, pojasnivši kako su nakon poskupljenja energenata troškovi plivališta porasli s milijun i pol na vrtoglavih 10,4 milijuna, s tim da je projekcija za sljedeću godinu još gora.

Izrazio je nadu da će mjere Vlade RH pomoći u podmirivanju troškova energenata, naglasivši kako su u ovom trenutku sve opcije otvorene.

- Osim korisnika, tamo imamo i uposlene ljude, djelatnike Sportskih objekata Vukovar, čiji životni standard moramo čuvati. Postavili smo se vrlo odgovorno, pogasili dio javnih rasvjetnih tijela, fontane i dekorativnu rasvjetu na kulturnim dobrima. Nadamo se kako ćemo kroz krizu proći što bezbolnije, no svjedoci smo da to baš i nije tako - zaključio je.

Nakon što je Raguž zahvalio za odgovor i rekao kako se nada da će se naći potrebna sredstva za funkcioniranje bazena, umjesto da riječ prepusti sljedećem vijećniku koji se prijavio za sudjelovanje u aktualnom satu, predsjednik Vijeća Željko Sabo krenuo je s monologom vezanim uz početak rada bazena, rekavši kako je to bilo u vrijeme kada je on bio gradonačelnik Vukovara. Kada su mu neki vijećnici sugerirali da to ne bi trebao činiti, mirno je rekao kako zna da krši poslovnik, ali će svejedno izreći sve što želi kako bi "iznio informaciju". Nije ga u tomu omela ni primjedba HNS-ova Nenada Bučka kako u tijeku nije aktualni sat bivšeg gradonačelnika, već sadašnjeg.

Monolog je završio obrativši se Ragužu molbom da "HDZ-ov saborski zastupnik Nikola Mažar i oni kao politička opcija djeluju koliko mogu unutar Vlade da se sredstva u Fondu za obnovu i razvoj Vukovara povećaju za iznos potreban za funkcioniranje bazena kako ne bi bio oštećen u odnosu na realno potrebna sredstva za razvoj grada".

Dragana Korpoš
MJERA ŠTEDNJE NEĆE BITI U OBRAZOVANJU
Kako su mjere štednje aktualna tema u gradu na Dunavu posljednjih mjeseci, jasno je kako su neki vijećnici pitanja nakon dvomjesečne stanke u zasjedanju Gradskog vijeća Vukovara postavljali upravo o toj temi. Tako je Domagoj Bilić (DP) upitao hoće li Grad Vukovar, nakon već poduzetih mjera štednje, u sljedećem razdoblju štedjeti i na obrazovanju. Penava je tu mogućnost odbacio, rekavši kako je Vukovar na temelju analiza FINA-a treći grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanju za djecu i mlade, a i dalje će na snazi ostati postojeće mjere namijenjene djeci, mladim obiteljima i socijalno ugroženim umirovljenicima. Iznio je podatak da od približno osam tisuća umirovljenika u Vukovaru čak njih 3500 ima mirovinu manju od 2500 kuna.

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike