Mozaik
UOČI ROĐENDANA NEDAVNO PREMINULE GLUMICE

Strip o Oliviji Newton-John
Objavljeno 17. rujna, 2022.
Strip koji slavi život Olivije Newton-John, najpoznatije po glavnoj ulozi u srednjoškolskom mjuziklu "Briljantin" iz 1978., trebao bi biti objavljen 21. rujna, pet dana prije rođendana glumice i pjevačice koja je nedavno preminula. Newton-John, inače britansko-australskog podrijetla, preminula je 8. kolovoza. Ove bi godine slavila 74. rođendan. Iza stripa njoj u čast, koji sadrži 36 stranica, stoji studio TidalWave Comics.



Osvojila je četiri Grammyja i brojne druge nagrade, među kojima i American Music Awards. Najpoznatija je svakako po ulozi u "Briljantinu", filmskoj adaptaciji istoimenog mjuzikla, u kojem joj je partner bio John Travolta. Newton-John i Travolta 2018. su zajedno proslavili 40. godišnjicu filma. Iste godine Newton-John objavila je da joj je treći put dijagnosticiran rak. Ubrzo je postala gorljiva zagovornica medicinskog kanabisa.



Izdavač stripa, Darren Davis, rekao je da mu je bila čast raditi s glumicom na tom stripu prije njezine smrti i tako imati priliku dobiti uvid u "njezino gledište i ekskluzivne informacije koje su korištene u ovom izdanju". Strip uključuje i informacija o raku dojke, a dio prihoda od prodaje bit će doniran zakladi ONJ, dobrotvornoj organizaciji koju je osnovala 2020. s ciljem financiranja istraživanja koja se bave liječenjem raka biljnim pripravcima. H
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike