Regija
GRADSKO VIJEĆE VUKOVARA USVOJILO PRORAČUN ZA 2023. GODINU

U nove investicije oprezno ulaze, no za poduzetnike osigurali dodatna sredstva
Objavljeno 16. rujna, 2022.
VUKOVAR - Gradsko vijeće Vukovara usvojilo je prijedlog proračuna za 2023. godinu, čiji su rashodi planirani u iznosu od 45,2 milijuna eura, odnosno oko 341 milijun kuna.

Vlasta Šibalić, pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu, navela je kako je iznos proračuna nešto niži nego prethodne godine, ponajprije stoga što je dovršena realizacija većine projekata iz Intervencijskog plana.

- Dovršeni su gradska tržnica, centralna kuhinja i stadion, s tim što do kraja godine planiramo završiti i Radnički dom u Borovu naselju. Tako nam za iduću godinu preostaje realizirati projekt u Adici i nadamo se kako ćemo i to uspješno privesti kraju. Također, planiramo prijaviti neke projekte preko ITU programa te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, ali se i dalje oslanjati na Fond za obnovu i razvoj grada - rekla je Šibalić, objasnivši kako preko ITU-a namjeravaju osigurati sredstva za rekonstrukciju Grand hotela, a za natječaje resornog ministarstva vukovarski Upravni odjel za gospodarstvo pripremio je nove projekte - Crveni magacin, dio sufinanciranja za Arheološki park Vučedol i obnovu mauzoleja Eltz.

Na novinarski upit koliko bi mogao u konačnici iznositi proračun za tekuću godinu, Šibalić je odgovorila kako je to teško precizirati s obzirom na to da će jesen i zima biti neizvjesni.

- Plan je zasad 289 milijuna kuna, za iduću godinu planiramo podizanje na 341 milijun, a koliko će biti realizirano, ovisit će o tomu koji će nam projekti proći na natječajima.

Gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako su oprezni oko novih investicija i fokusirani na projekte EU-a i različitih fondova.

Kristina Bilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, podsjetila je kako Grad Vukovar svake godine pomaže poduzetnike sufinanciranjem pojedinih aktivnosti, a ove je godine natječaj zatvoren 11. kolovoza.

- Rok za prijavu bio je mjesec dana, potom je povjerenstvo otvorilo sve prispjele prijave, napravilo administrativnu provjeru i nakon što smo utvrdili da su prispjela čak 244 zahtjeva, donijeli smo odluku povećati planirani iznos za potpore s dodatna 1,4 milijuna kuna, što znači kako je natječaj ukupno vrijedan 2,5 milijuna kuna - naglasila je pročelnica.

Prema njezinim riječima, na taj će način više poduzetnika dobiti potpore, s tim što će konačna odluka s točnim popisom onih koji su ostvarili pravo na potpore vjerojatno biti objavljena sljedećeg tjedna.

Dragana Korpoš
Prijedlogom su proračunski rashodi planirani u iznosu od 45,2 milijuna eura, odnosno oko 341 milijun kuna

Možda ste propustili...

ZAJEDNIČKA SKUPŠTINA DRAGOVOLJACA

Koordinacija udruga treba biti aktivnija

POČELO POSTAVLJANJE UMJETNOG TRAVNJAKA NA NOVOM STADIONU

Prvu će loptu ispucati na proljeće

OSIGURANO 5000 KANTI OD 120 LITARA

Grad Vukovar dijeli kante za plastiku i metal

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT POŠUMLJAVANJA “VOLIM ŠUME!”

Spačvanskom bazenu 26.000 sadnica drveća

2

SMOTRA I TESTIRANJE LOVAČKIH PASA

Za lov sposobni svi psi, a za uzgoj samo njih 16

3

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Pojedinci za informaciju o usmrćivanju Bjelke i Leona nude i tisuću eura nagrade