Regija
GRADSKO VIJEĆE VUKOVARA USVOJILO PRORAČUN ZA 2023. GODINU

U nove investicije oprezno ulaze, no za poduzetnike osigurali dodatna sredstva
Objavljeno 16. rujna, 2022.
VUKOVAR - Gradsko vijeće Vukovara usvojilo je prijedlog proračuna za 2023. godinu, čiji su rashodi planirani u iznosu od 45,2 milijuna eura, odnosno oko 341 milijun kuna.

Vlasta Šibalić, pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu, navela je kako je iznos proračuna nešto niži nego prethodne godine, ponajprije stoga što je dovršena realizacija većine projekata iz Intervencijskog plana.

- Dovršeni su gradska tržnica, centralna kuhinja i stadion, s tim što do kraja godine planiramo završiti i Radnički dom u Borovu naselju. Tako nam za iduću godinu preostaje realizirati projekt u Adici i nadamo se kako ćemo i to uspješno privesti kraju. Također, planiramo prijaviti neke projekte preko ITU programa te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, ali se i dalje oslanjati na Fond za obnovu i razvoj grada - rekla je Šibalić, objasnivši kako preko ITU-a namjeravaju osigurati sredstva za rekonstrukciju Grand hotela, a za natječaje resornog ministarstva vukovarski Upravni odjel za gospodarstvo pripremio je nove projekte - Crveni magacin, dio sufinanciranja za Arheološki park Vučedol i obnovu mauzoleja Eltz.

Na novinarski upit koliko bi mogao u konačnici iznositi proračun za tekuću godinu, Šibalić je odgovorila kako je to teško precizirati s obzirom na to da će jesen i zima biti neizvjesni.

- Plan je zasad 289 milijuna kuna, za iduću godinu planiramo podizanje na 341 milijun, a koliko će biti realizirano, ovisit će o tomu koji će nam projekti proći na natječajima.

Gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako su oprezni oko novih investicija i fokusirani na projekte EU-a i različitih fondova.

Kristina Bilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, podsjetila je kako Grad Vukovar svake godine pomaže poduzetnike sufinanciranjem pojedinih aktivnosti, a ove je godine natječaj zatvoren 11. kolovoza.

- Rok za prijavu bio je mjesec dana, potom je povjerenstvo otvorilo sve prispjele prijave, napravilo administrativnu provjeru i nakon što smo utvrdili da su prispjela čak 244 zahtjeva, donijeli smo odluku povećati planirani iznos za potpore s dodatna 1,4 milijuna kuna, što znači kako je natječaj ukupno vrijedan 2,5 milijuna kuna - naglasila je pročelnica.

Prema njezinim riječima, na taj će način više poduzetnika dobiti potpore, s tim što će konačna odluka s točnim popisom onih koji su ostvarili pravo na potpore vjerojatno biti objavljena sljedećeg tjedna.

Dragana Korpoš
Prijedlogom su proračunski rashodi planirani u iznosu od 45,2 milijuna eura, odnosno oko 341 milijun kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PET KOLARSKO-STOLARSKIH GENERACIJA STRNADA

Obrtnici od 1872., štite tajnu
obrta pa sanjke savijaju noću

2

HRVATSKE CESTE: PROJEKTI SU PREDANI NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU

Rekonstrukcija dvaju raskrižja
u kružne tokove na ulazu u
Županju očekuje se u 2023.

3

FOTOMONOGRAFIJA O OPĆINI VILJEVO UZ NJEZIN DAN I BLAGDAN SV. ANDRIJE

Priznanja svjetskoj viceprvakinji Lani Mađarić i Udruzi žena Ruže