TvObzor
VALERIO I ALEN VITASOVIĆ

Pjevaju novu nogometnu himnu “Milijuni srca”
Objavljeno 16. rujna, 2022.

Nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu, igra je visokih emocija, čega su svjesni svi njezini sudionici i pratitelji. Nogometni navijači kao “dvanaesti čovjek” u cijeloj priči imaju iznimno važnu ulogu te su bitna karika za generalni uspjeh same momčadi koja se natječe, upravo zbog radnji koje izvode tijekom čitave utakmice. Kroz pjesmu i bodrenje daju snagu i motivaciju da njihov nogometni tim pobijedi. A što je bolja podrška od pjesme koju pjeva niz navijača nogometnih klubova diljem svijeta?



Toga su svjesne dvije hrvatske glazbene snage iz Istre, Valerio i Alen Vitasović, koji su ujedinili svoja navijačka srca u ovogodišnje nadolazeće Svjetsko prvenstvo u nogometu predstavivši nam sjajnu kolaboraciju. Riječ je o novoj nogometnoj himni “Milijuni srca” u koju su pretočili svu svoju ljubav koju osjećaju prema sportu, a naročito prema nogometu. Nema sumnje da će masa od gotovo četiri milijuna ljudi disati kao jedno i bodriti našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i na ovom prvenstvu.

 

 



- “Milijuni srca” je navijačka rokerska pjesma koju sam snimio u duetu s istarskom glazbenom zvijezdom Alenom Vitasovićem. Alen i ja poznajemo se dugi niz godina jer oboje živimo u Puli, a njegove pjesme slušam još od malih nogu. Čast mi je što smo snimili zajednički duet jer ga jako cijenim kao glazbenika čije će pjesme živjeti vječno. Naša pjesma namijenjena je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju da na Svjetskom prvenstvu postigne što bolji uspjeh, a pošto smo oboje zaljubljeni u nogomet i veliki smo navijači naše reprezentacije, s užitkom smo snimili ovu pjesmu i nadamo se da će zajednička emocija svih nas pomoći našim nogometašima da zaigraju baš onako kako samo oni znaju - poručio je Valerio koji je nedavno za Dancing Bear objavio svoj aktualni solo singl “Piz na škini” koji govori o težini nesretne i iskrene ljubavi.

- Drago mi je da sam ovu navijačku pjesmu snimio s izvanrednim istarskim mladim pjevačem Valerijom. Nas dvoje jako volimo nogomet, pogotovo hrvatsku reprezentaciju. Radujem se njihovim dobrim rezultatima i nadam se da će ova pjesma također pridonijeti uspjehu naše reprezentacije - poručio je istarski glazbeni velikan, Alen Vitasović. Glazbu najnovijeg singla “Milijuni srca” potpisuje Bruno Krajcar, tekst Ante Majić dok je za aranžmane zaslužan Mauro Giorgi. Iza pratećeg video spota koji na savršen način dočarava pravu ljubav prema sportu stoji MedVid produkcija.


Alen Vitasović, obožavani multitalentirani istarski bard i jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika, u novu glazbenu etapu pod okriljem etikete Dancing Bear krenuo je nastupom na natjecanju Dora 2020, gdje je nastupio s modernim etno duetom “Da se ne zatare” s Božidarkom Matíjom Čerinom. Novi kreativni uzlet potom je ostvario s fantastičnim recentnim singlovima “Vrime je za doma poć”, pandemijskom himnom “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi” te posljednjim singlom “U dušu” na kojem je s producentom Marcom Grabberom i skladateljem Ivanom Arnoldom ogolio surovu realnost svog privatnog života. T.K.

Tanja Kvorka
OD KLAPE PA DO SOLO KARIJERE
Valerio Ricchiuto istarski je pjevač koji je svoje glazbeno obrazovanje započeo još u djetinjstvu pohađajući glazbenu školu “Okud Istre” gdje je svirao klavir i sintisajzer. Pjevačku karijeru započeo je kao član klape Brnistra, na poziciji drugog te kasnije i prvog tenora. Klapa je u to vrijeme postigla brojne uspjehe, od kojih vrijedi istaknuti drugu nagradu žirija na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku 2019., zajedno s Elis Lovrić te treće mjesto na natjecanju klapa Istre i Kvarnera (KIK) iste godine. Upravo je spomenuta godina bila prigodan trenutak kada se Valerio uputio u solo vode. Od samostalnih uspjeha naglasit ćemo nastupe na MIK festivalu dvije godine za redom, na “Čansonfest” festivalu u Kastvu na kojem je osvojio nagradu za najizvođeniju skladbu 2020., zatim na festivalu “Dimela Cantando” te na Marko Polo festu na Korčuli 2021. Gdje je osvojio nagradu za najbolju interpretaciju. Od posljednjih velikih nastupa, izdvajamo Valerijevu sjajnu izvedbu na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku gdje je predstavio pjesmu “Piz na škini”, čiji video spot na YouTubeu broji preko 100.000 pregleda.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike