TvObzor
MAGAZIN ZA DJECU OD OVE JESENI NA HTV3

"Juhuhu" donosi još više sati programa za svoje najdraže gledatelje
Objavljeno 16. rujna, 2022.
Produženo trajanje omogućit će stabilnije i neometano emitiranje kvalitetnih i popularnih dječjih emisija i serija

Od ponedjeljka, 19. rujna 2022., HRT-ov dječji magazin "Juhuhu" svojim najdražim gledateljima donosi još više sati programa. Umjesto na Drugom emitirat će se na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3), i to svakim danom od 6.30 do 13.



Produženo trajanje "Juhuhua" omogućit će stabilnije i neometano emitiranje kvalitetnih i popularnih dječjih emisija i serija, a koje su se ponekad skraćivale zbog prijenosa važnih domaćih i međunarodnih događaja.

Nova sezona "Juhuhua" donosi i mnoge novosti. Djeca će moći uživati u novim epizodama animiranih serija domaće proizvodnje kao što je "Hu Hu" i u stranim crtanim serijama kao što su "Pepa Praščić", "Tigrić Daniel", "Kockice brojalice", "Žar i čudovišni strojevi"... Tu su i dječje domaće dokumentarne serije "Šareni lonac", "Tata i ja", "Najbolji dan", "Jojo i…". U jesenskoj shemi očekuju nas i nove strane serije, nove sezone domaćih serija te nove računalne igre i dječje pjesmice.

S ponosom i veseljem ističemo da više od tisuću filmova različitih žanrova djeca mogu gledati na u nas jedinstvenoj aplikaciji Juhuhu i istoimenom web-portalu. Također, djeci je na raspolaganju i YouTube kanal Juhuhu, gdje uz ostalo mogu naći popularne dječje pjesmice, a jedna od njih ima više od 15 milijuna pregleda.


"HRT-ova digitalna usluga za predškolsku djecu najjača je u Hrvatskoj. S više od 100.000 pretplatnika na YouTubeu kanalu Juhuhu i s više od 70.000 skinutih Juhuhu mobilnih aplikacija, ovaj HRT-ov brend za djecu nema konkurenciju. Posebno je važno reći kako je sav sadržaj na našem YouTube kanalu hrvatski sadržaj, nastao ili u kućnoj produkciji HRT-a ili je nabavljen od hrvatskih neovisnih produkcija, a sam kanal ostvaruje čak četiri milijuna pregleda mjesečno", ispričala nam je glavna urednica programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala Rahela Štefanović.

- Edukacija kroz igru i zabavu, poticanje emocionalnog razvoja djece, empatije, suosjećanja i prihvaćanja, temelj je koncepcije Dječjeg programa HRT-a. Dio serija u prvom planu ima razvoj vještina u rješavanju problema iz STEM područja. Cilj nam je da zanimljive priče i avanture kroz koje prolaze njihovi likovi uvijek budu povezane sa psihološkim rastom i dobrobiti najmlađih, kojima je namijenjen "Juhuhu" - izjavio je urednik HTV-ova Programskog odjela Djeca i mladi Anđelko Glibo te dodao:

- Još valja spomenuti da smo ove godine objavili i još ćemo do kraja godine dopuniti sadržaje na spomenutim digitalnim platformama dječjim serijama koje su prilagođene gluhoj i nagluhoj te slijepoj i slabovidnoj djeci. Na tim platformama nalaze se i naše serije sinkronizirane na dva romska jezika.

- S nama su djeca sigurna. Naš sadržaj je pomno odabran, a naši urednici itekako svjesni da je dječja dobrobit na prvom mjestu - istaknula je na kraju Rahela Štefanović.

Podsjećamo kako je ranoj školskoj dobi namijenjen YouTube kanal Škola na Trećem, a svoj školskoj djeci web-portal skolski.hr.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike