Ekonomija
NOVI STANDARDI U RECIKLIRANJU MATERIJALA

Mikšić u Baranji otvara novu tvornicu
Objavljeno 15. rujna, 2022.

Za nepunih mjesec dana Boris Mikšić otvara novu tvornicu u Belom Manstiru. Priopćili su to iz EcoCorteca.
- Ponosni smo na njezino otvaranje koje će biti 11. listopada - ističu u EcoCortecu, naglašavajući kako je Mikšić, s obzirom na odlično poslovanje tvrtke, odlučio proširiti kapacitete na ovom kompleksu.
Kako je bilo planirano, kupljena je nova tvornica za preradu polimera, površine 1000 četvornih metara. U njoj će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI aditiv za zaštitu od korozije, što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje, a u njoj će biti i pogon za recikliranje. Zgrada će, nastavljaju, biti opremljena najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale.
- To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina kao i potrošnje energije. Ovaj model kružnog gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode. Nova tvornica imat će skladišta za sirovine odnosno gotove proizvode i bit će podijeljena u dva proizvodna pogona, jedan za smješavanje i proizvodnju masterbatcha, što će EcoCortecu omogućiti bolju održivost i ekonomičniju proizvodnju. Drugi pogon hala je za regranulaciju, s novom linijom za recikliranje koja će postaviti nove standarde u recikliranju materijala koji se teško obrađuju, kao što su jako tiskani filmovi i vrlo vlažni materijali - objašnjavaju, nastavljajući kako je tvrtka nedavno kupila novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Napominju kako je instaliran novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija. Mikšić je zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj. Prošle godine, naime, udvostručio je svoja ulaganja kupnjom zemljišta i tvornice u Splitu za proizvodnju Cortecovih patentiranih kemijskih proizvoda, a sada širi i proizvodnju u Baranji.
- Hrvatsku smo pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo jedan od glavnih centara Cortec korporacije, što je i bio moj cilj. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje pripadaju EcoCortec, logistički i proizvodni centar u Splitu, te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta - kaže, dodajući kako je kompleks tvornica bioplastike u Belom Manastiru specijaliziran za proizvodnju "zelenih" folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji opskrbljuje se cijela Europa, ali i Azija te SAD. EcoCortec je opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače te druge važne sustave. Ivica Getto

Opskrbljuju najveće autoindustrije
EcoCortec je opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Tvrtka također razvija i proizvodi više opcija zelene ambalaže bez inhibitora korozije.

Možda ste propustili...

PROŠLE GODINE ŠPANJOLSKA NAJPOSJEĆENIJA, A DUBAI NAJBOLJE OCIJENJEN

Unatoč rastu cijena, i u 2024. godini vlada veliko zanimanje za putovanja

ZAPOČEO NOVI RAZVOJNI CIKLUS

Adris grupa: Rast prihoda i dobiti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana