Regija
UVODNE PRIREDBE 57. VINKOVAČKIH JESENI

Dvorište ideja puno djece, male folklorne skupine u nedjelju idu u mimohodu
Objavljeno 9. rujna, 2022.
VINKOVCI - Za petak, prvi dan uvodnih priredbi u 57. Vinkovačke jeseni, najavljeni su Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz. Dopodne se u Slavonskom sokaku moglo vidjeti nekoliko izlagača i prodavača koji slažu svoju ponudu na štandove i u kućice.

No u Dvorištu ideja u Lapidariju vinkovačkog Muzeja bilo je živo, puno djece s roditeljima ili tetama, jer ovdje će se do 18. rujna svakog dana održavati zanimljive radionice. Dvorište ideja program je Gradskog muzeja Vinkovci za djecu koji se održava drugu godinu zaredom.

Raznovrsnim aktivnostima potiče se kreativnost, a djeca dolaze do brojnih novih ideja koje potom mogu iskoristiti kod kuće ili u školi. I ove godine ugostit će udruge, ustanove, društva, umjetnike, kazališta i škole zahvaljujući kojima roditelji mogu biti sigurni da će njihovi mališani kvalitetno provesti vrijeme, ispunjeno smijehom i zabavom, sklapanjem novih prijateljstava, i na zanimljiv način doći do novih spoznaja.

Vikend je također posvećen najviše djeci. Uz svakodnevno Dvorište ideja, Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz, Folklorne večeri, u subotu je Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina, a u nedjelju Mimohod dječjih folklornih skupina, u kojemu će vinkovačkim ulicama i trgovima prodefilirati mali folkloraši iz cijele Hrvatske odjeveni u nošnje svoga kraja. Za vikend nastupaju TS Begeš, Slavonske lole, Sanjaice i Lidija Bačić. M.F.
Možda ste propustili...

BELIŠĆANSKA GRADSKA KNJIŽNICA:

Knjige za područni vrtić u Petrijevcima

DONACIJA TIROLSKIH VATROGASACA

JVP Našice dobio vatrogasno vozilo

KONJIČKI KLUB “SATIR” NIŽE USPJEHE

Tia i Silver star uzeli dva zlata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera