Crna kronika
ČAMAC VUKAO NA PRIKOLICI

Krijumčario je Indijce u šupljinama čamca
Objavljeno 10. rujna, 2022.
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je istragu protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je švercao ilegalce, i to u čamcu koji je prevozio na prikolici. Šverc se zbio u blizini granice sa Srbijom, kod Iloka. Pokazalo se istragom da je strane državljane trebao prevesti do Poreča, no njegov naum spriječili su policajci i carinici.

Vukovarsko državno odvjetništvo navodi kako se osnovano sumnja da je, prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, za unaprijed obećani novčani iznos od najmanje 1000 eura, koji bi mu bio isplaćen nakon dolaska na odredište, 49-godišnjak na graničnom prijelazu Principovac prevozio više indijskih državljana skrivenih u dvije tvorničke šupljine čamca, koje su bile na vozilu za prijevoz automobila priključenom na kombi-vozilo kojim je upravljao. "Navedene ilegalne migrante osumnjičenik je prevozio u tvorničkim šupljinama čamca koje nisu namijenjene za prijevoz osoba jer ne posjeduju otvore za zrak te su bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojasova zbog čega su oni bili izloženi nehumanim uvjetima sve dok ga nisu zatekli policijski i carinski službenici", doznajemo iz vukovarskog odvjetništva.

Nakon što je 49-godišnjak prvi put ispitan, na prijedlog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji upućuju na opasnost da će pobjeći. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike