Mozaik
SURADNJA DOMOVINSKE I ISELJENE HRVATSKE

Njemački novinari posjetili Dravsku priču kako bi snimili prilog o njoj
Objavljeno 27. kolovoza, 2022.

Posjetiteljski centar Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Dravska priča, u Noskovcima, posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, stručnjaci raznih profila, a posebno ljubitelji i zaštitari prirode, i svi oni imaju što vidjeti i naučiti o zanimljivostima prirode koja nas okružuje.



Dravsku priču u Noskovcima posjetila su djeca iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Končanici, nedaleko od Daruvara, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o općini u kojoj veliki dio stanovništva čini češka nacionalna manjina, pa Općina pomaže dvije manjinske udruge i Češki dječji vrtić. U pratnji svoga župnika vlč. Tomislava Sanića, djeca su razgledala sve sadržaje Posjetiteljskog centra i naučili nešto novo o flori, fauni i tradicijskom načinu života uz rijeku Dravu.

Da se za Posjetiteljski centar u Noskovcima čulo i daleko izvan Virovitičko-podravske županije, dokaz je i posjet njemačkih novinara. Naime, razgledati Dravsku priču i snimiti prilog o njoj, došla je i skupina novinara Domaćeg radija iz Münchena, čiji je posjet dogovorila Jasna Horvat iz Čađavice, rođena Noskovčanka i dugogodišnja suradnica Javne ustanove.

Djelatnici Javne ustanove prezentirali su njemačkim posjetiteljima sve sadržaje Posjetiteljskog centra i pojasnili ulogu Javne ustanove u edukaciji posjetitelja, prezentaciji i interpretaciji izuzetne biološke raznolikosti Virovitičko-podravske županije i razvoju održivih oblika turizma u zaštićenim dijelovima prirode.

– Mladi su danas zaokupljeni internetom i društvenim mrežama i previše vremena provode neaktivno u tom digitalnim svijetu. Zato u suradnji s ravnateljima škola na području Virovitičko-podravske županije održavam radionice s članovima učeničkih zadruga, na kojima oni kreativno rade. Na taj način s Centrom izvrsnosti kompetencija promoviram radnu aktivnost kod mladih. Posjet njemačkih novinara Dravskoj priči vidim kao početak suradnje koja će rezultirati aktivnim upoznavanjem potomaka naših iseljenika s prirodom njihova zavičaja - ispričala nam je Jasna Horvat.P.Žarković
Dolazak skupine novinara Domaćeg radija iz Münchena dogovorila je aktivistica Jasna Horvat

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike