Tehno
MULTIFUNKCIONALNI MONITOR ZA POSAO I GAMING

AOC svoju elegantnu V5 seriju proširio USB-C monitorima s ugrađenom web-kamerom
Objavljeno 26. kolovoza, 2022.

Za razliku od velikih i nepraktičnih monitora, dizajn V5 serije jamči praktičan i suvremen izgled modernih home officea. Monitori imaju trostrani dizajn bez obruba s uskim izbočenjem na donjem rubu, tanku bazu (12,1 mm) i ergonomsko postolje podesivo po visini, čime se nipošto ne ugrožava elegantan dizajn interijera.



Novi V5CW modeli ističu se od ostatka V5 serije po svojoj ugrađenoj web-kameri od 2 MP i Windows Hello podrškom. Naravno, web-kamera postala je ključna u današnjem poslovnom i obrazovnom svijetu, bilo da je riječ o videokonferencijama ili virtualnoj nastavi. V5CW elegantno odgovara na ovaj zahtjev te nudi čak i više od onoga što se može očekivati od jednostavne web-kamere. Zahvaljujući Windows Hello tehnologiji prepoznavanja lica, Windows korisnici mogu se prijaviti na svoje videosastanke jednostavno gledajući u web-kameru, i to bez unosa lozinke, poboljšavajući pritom sigurnost sustava. Za više informacija o mogućnostima koje nudi ugrađena web-kamera kliknite ovdje.

Ne samo da su web-kamere danas svojevrsni imperativ, već su i fleksibilan rad i obrazovanje postali sveprisutni. Sve je češće na poslu ili fakultetu dio tjedna raditi ili učiti od kuće. Ugrađeni 4-portni USB 3.2 hub i USB-C povezivost V5 serije omogućuju besprijekoran prijelaz u home office i to samo s jednim jednostavnim potezom - povezivanjem prijenosnog računala s jednim USB-C kabelom. Prijenosno računalo može se puniti (do 65 W), dok se zaslon može proširiti ili zrcaliti na monitor, a prijenosno računalo istovremeno može pristupiti uređajima na USB čvorištu monitora. Uz V5 seriju i multifunkcionalnu USB-C vezu, urednu radnu površinu veoma je lako postići.

Ultraširoki 34-inčni CU34V5CW nudi najveće "platno" zahvaljujući svojoj zakrivljenoj VA ploči te zakrivljenosti od 1500R koja poboljšava vidljivost prema rubovima te povećava "uranjanje" u gaming i filmove. CU34V5CW izvrstan je multifunkcionalni monitor za posao i gaming. Nudi bolji multitasking na poslu u usporedbi s 16:9 modelima prikazujući više aplikacija odjednom, ali dolazi do izražaja i kada je u pitanju zabava. S dubokim i bogatim omjerom kontrasta od 3000:1 i kinematografskim omjerom 21:9, gledanje filmova na ovom modelu pravi je užitak, a njegova stopa osvježavanja od 100 Hz, podrška za AMD FreeSync i nisko vrijeme odziva (1 ms MPRT, 4 ms GtG) pokazuju da je vrlo prikladan i za gaming. CU34V5CW također podržava i Picture-in-Picture (PiP) i Picture-by-Picture (PbP) načine rada.

Model od 27 inča, Q27V5CW ima IPS panel s QHD (2560x1440) rezolucijom, nudeći idealnu gustoću piksela za ovu veličinu. Brzina osvježavanja od 75 Hz predstavlja poboljšanje u jasnoći pokreta u usporedbi s uobičajenim modelima od 60 Hz, dok zahvaljujući IPS tehnologiji, široki kutovi gledanja (178°/178°) i točnost boja (126 % sRGB, 105 % AdobeRGB, 98 % DCI-P3) nisu ugroženi. M.R.
Najčitanije iz rubrike