Sport
PRESUDIO MU ZORAN ZEKIĆ I “FARMACEUTI”

Mišković izgubio strpljenje i uručio treneru Tadiću otkaz
Objavljeno 17. kolovoza, 2022.

Nakon petog kola SuperSport hrvatske nogometne lige, loš ulazak u sezonu platio je Dragan Tadić koji više nije trener Rijeke. Klub s Rujevice na svojim je službenim stranicama potvrdio kako se razišao s Tadićem uz ono obvezno i kurtoazno "prekid suradnje bio je sporazuman".



Iako se u medijima već neko vrijeme odbrojavaju dani Nenada Bjelice na klupi Osijeka, promjena se nije dogodila u Slavoniji, nego na Kvarneru, gdje je Damiru Miškoviću prekipjelo zbog loših rezultata riječkih "bijelih" i odlučio se na trenersku promjenu. S Kvarnera je poručeno kako su Tadić i HNK Rijeka dogovorili sporazuman prekid suradnje, a momčad će na utakmici protiv Istre 1961 voditi Fausto Budicin.

Dragan Tadić preuzeo je momčad Rijeke na početku ove sezone i krenuo je dobro. U prvenstvu su Riječani svladali Šibenik, a onda upali u crnu rupu. Nešto slično kao NK Osijek. Nakon slavlja protiv Šibenčana, Rijeka je remizirala s Goricom te izgubila od Lokomotive i Slaven Belupa, u međuvremenu dogodilo se i ispadanje od Djurgardensa u kvalifikacijama Konferencijske lige. Ono što je prelilo čašu to je prošlotjedni domaći poraz od "farmaceuta" koje vodi Zoran Zekić.

- Na početku želim zahvaliti HNK-u Rijeka na prilici koju sam dobio. Svi znaju da je Rijeka moj klub i uvijek ću ostati navijač Rijeke. Zahvala predsjedniku kluba Damiru Miškoviću na prilici, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, generalnom menadžeru za sport Robertu Palikuči, savjetniku predsjednika Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, naravno, i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojim sam svakodnevno radio, želim svima mnogo sreće u nastavku sezone - poručio je Dragan Tadić, čija je ovosezonska avantura na riječkoj klupi bila kratka i neuspješna.

Tadić je u drugom dijelu prošle sezone radio solidan posao u Hrvatskom dragovoljcu, posebice s igračima Rijeke koji su u zagrebačkom klubu bili na posudbi. Nakon što su "dragovoljci" pobijedili Riječane Mišković je zaključio kako Tadića ovo ljeto treba vratiti na Rujevicu, pa je to i napravio. Sada je Tadić otišao s riječke klupe nakon ranog ispadanja u Europi, sa samo jednom pobjedom u šest utakmica, momčad je pretposljednja na prvenstvenoj ljestvici sa svega četiri boda, koliko ima i posljednja Istra 1961. Iako kaže "zahvaljujem svima", sada već bivši trener može biti razočaran, želio je u momčad gurati mlade igrače, no ovo ljeto na Rujevicu su došla neka provjerena imena koja su morala u momčad. Želio to Tadić ili ne... I. Liović
Najčitanije iz rubrike