Sport
ODBOJKA NA PIJESKU

Osijek viceprvak, Feriviju bronca
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
Mlađe kadetkinje pulske HAOK Žal Banjole klupske su prvakinje Hrvatske u odbojci na pijesku. Istrijanke su naslov osvojile na domaćem terenu, u pulskoj uvali Valkane, svladavši u finalu vršnjakinje iz AOK Osijeka sa 2:0. U borbi za treće mjesto OK Ferivi Višnjevac nadvisio je KOP Opatiju sa 2:0, tako da su u Osijek stigle dvije medalje.

Viceprvakinje države AOK Osijek do polufinala su stigle osvajanjem prvog mjesta u skupini gdje su bile ispred Ferivija, Čakovca i osječke Retfale. Potom su u poluzavršnici bile bolje od Opatijki (2:0), ali u završnom meču protiv domaćih nije bilo previše šansi za novu pobjedu. Ferivi je nakon drugog mjesta u skupini izgubio u poluzavršnici od Žala, ali sjajnom igrom u susretu za broncu ipak su se kući vratili s medaljama. Opatija je bila četvrta, a nakon razigravanja za pozicije od petog do osmog mjesta poredak je bio sljedeći: 5. OK Gusar Omiš, 6. KOP Čakovec, 7. KOP Osijek, 8. KOP Retfala. Za srebrnu ekipu u Puli su nastupile Iva Bogeljić, Csilla Rukovanjski, Lucija Šoš i Tara Kovač, boje Ferivija branile su Lana i Dora Lizak, Tara Kovač, Anamarija Vranjković, Lora Božičević i Lucija Zelić. Za ekipu KOP Retfala nastupile su Eni Vukmirović, Ira Ivezić, Dora Vuletić, Lora Zubović, Anja Savić, Lana Trivunović, Sara Kovačev, Lana Kujundžić, a za KOP Osijek Antea Kramarić, Iva Novotni, Anja Brković, Ana Aračić, Ines Šimleša, Petra Zubonja, Nika Damjanović i Ana Sablić

- Žao mi je što nismo uspjeli dobiti finale jer su nam posljednje prvakinje Hrvatske bile prije pet godina djevojke rođene 2002. godine. Nastupili smo s tri ekipe (AOK Osijek, Retfala i KOP Osijek). Jednu smo sastavili od iskusnijih koji su lovili rezultat, u druge dvije imali smo još 16 djevojčica koje su skupljale prva iskustva na većem natjecanju pokušavajući izboriti mjesto u ekipi koja će idući vikend igrati Drugu ligu u Đakovu - kazao je nakon pulskog prvenstva trener osječkih sastava Damir Rukovanjski. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike