Regija
NA MISNIM SLAVLJIMA U ŽUPI LADISLAVA KRALJA PUNITOVCI

Dirljiv oproštaj od župnika Pardona
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
PUNITOVCI



Na misnim slavljima, održanima prošlog vikenda, od svoga župnika dr. sc. Đurice Pardona, oprostili su se župljani tamošnje Župe Ladislava kralja, kao i drugi mještani općine Punitovci. Pardon je tu župnikovao od 15. kolovoza 2002. do 15. kolovoza 2022., punih 20 godina, a redovnim dekretom đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića imenovan je župnikom Župe Uskrsnuća Kristova i upraviteljem Župe Duha Svetoga u Čepinu.

Na prijepodnevnom misnom slavlju u crkvi sv. Mihaela arkanđela, u Josipovcu Punitovačkom, riječi zahvale uime josipovačke Matice slovačke i mještana uputila je predsjednica Rozalija Kulučka, a prigodan poklon uručila je Katica Kuric. Na podnevnom misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja, uime župljana, mještana, čelništva Općine, Župskog ekonomskog i Župskog

pastoralnog vijeća, riječi zahvale uputio je donačelnik i član Župskog pastoralnog vijeća Igor Kovačević, a poklone uime Općine i mještana uručili su načelnica Jasna Matković i Ana Poljarević. Poklone uz zahvalnost uručila je uime punitovačke Udruge žena "Punitovčanke", predsjednica Anica Baronji te uime Župskog pastoralnog vijeća Gordana Čatić i Ana Eling. Riječi zahvale uputila je uime svih župljana punitovačke Župe Marija Perić, a poklon je uručila Dora Poljarević.

Uvezane u tri sveska dosadašnje brojeve općinskog glasila "Đeram", u kojima su riječima i fotografijom prikazana sva vjerska događanja u zadnjih 15 godina, uručili su urednik "Đerma" i župni dopisnik Mirko Knežević uz riječi zahvale za suradnju, načelnica Jasna Matković i predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić.

Nakon završetka misnog slavlja u župnoj kući priređen je domjenak. Župnik, vidljivo uzbuđen, zahvalio je svima na poklonima i upućenim riječima zahvale i želje plodonosnog rada u novoj sredini na slavu Boga i radost novih župljana. U večernjim satima vlč. Pardon, zajedno s vlč. Ivicom Zrnom, koji je nakon povratka u Nadbiskupiju sa službe iz Srijemske biskupije imenovan župnikom u Punitovcima, predvodio je hodočašće vjernika od Punitovaca do crkve Uznesenja BDM u Jurjevcu Punitovačkom, u kojoj je s vlč. Zrnom predvodio misno slavlje. S.Ž.
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike