Regija
RIBLJI PAPRIKAŠ U PUNITOVCIMA KUHALO ČETRDESET EKIPA

Beketinčani pobjednici 9. Fišijade
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
PUNITOVCIUdruga ribiča "Linjak" iz Punitovaca organizirala je na novouređenom dijelu svog ribnjaka tradicionalnu, 9. Fišijadu, na kojoj se u kuhanju ribljeg paprikaša okupilo 40 ekipa iz Đakova, Osijeka, Satnice Đakovačke, Darde, Gorjana, Oriovca, Punitovaca, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, dok su tri ekipe revijalno kuhale čobanac.

Za natjecatelje je osiguran prostor i stolovi za njihove goste, dva kilograma ribe, voda i drva, a natjecatelji su sami osigurali začine. Uz goste natjecateljskih ekipa ukupno se okupilo više od 400 ljubitelja fiša koji su mogli uživati i u šaranu na rašljama, kuhanim kobasicama i langošicama punitovačke Udruge žena "Punitovčanke". Ekipa Oriovca pekla je i janje na ražnju. Ocjenjivački sud od četiri člana - Igor Kovačević iz Punitovaca, Marinko Brajko i Ivan Ljubas iz Đakova te Mladen Ugljarević iz Osijeka, imao je pune ruke posla da po okusu, boji, gustoći, ljutini i samoj ribi proglase najbolje.

Ekipama prva tri mjesta pripale su medalje, diplome i kotlići. Prvo mjesto pripalo je ekipi Beketinaca, drugo ekipi Punitovaca, a treće ekipi josipovačkog Nogometnog kluba. Nagrade je uručio predsjednik punitovačke udruge ribiča Dražen Matković. Živa glazba Pele & Kata pridonijela je ugodnom raspoloženju i druženju. S.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana