Regija
RIBLJI PAPRIKAŠ U PUNITOVCIMA KUHALO ČETRDESET EKIPA

Beketinčani pobjednici 9. Fišijade
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
PUNITOVCI



Udruga ribiča "Linjak" iz Punitovaca organizirala je na novouređenom dijelu svog ribnjaka tradicionalnu, 9. Fišijadu, na kojoj se u kuhanju ribljeg paprikaša okupilo 40 ekipa iz Đakova, Osijeka, Satnice Đakovačke, Darde, Gorjana, Oriovca, Punitovaca, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, dok su tri ekipe revijalno kuhale čobanac.

Za natjecatelje je osiguran prostor i stolovi za njihove goste, dva kilograma ribe, voda i drva, a natjecatelji su sami osigurali začine. Uz goste natjecateljskih ekipa ukupno se okupilo više od 400 ljubitelja fiša koji su mogli uživati i u šaranu na rašljama, kuhanim kobasicama i langošicama punitovačke Udruge žena "Punitovčanke". Ekipa Oriovca pekla je i janje na ražnju. Ocjenjivački sud od četiri člana - Igor Kovačević iz Punitovaca, Marinko Brajko i Ivan Ljubas iz Đakova te Mladen Ugljarević iz Osijeka, imao je pune ruke posla da po okusu, boji, gustoći, ljutini i samoj ribi proglase najbolje.

Ekipama prva tri mjesta pripale su medalje, diplome i kotlići. Prvo mjesto pripalo je ekipi Beketinaca, drugo ekipi Punitovaca, a treće ekipi josipovačkog Nogometnog kluba. Nagrade je uručio predsjednik punitovačke udruge ribiča Dražen Matković. Živa glazba Pele & Kata pridonijela je ugodnom raspoloženju i druženju. S.Ž.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura