Sport
ROBERT SELIGMAN

Doživio sam i to! Prvi put na
natjecanje izravno iz Osijeka
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
U odnosu prema Osijeku podignuo sam vježbu za tri desetinke, i sada je ona konkurentna, poručio je Seligman

Odjetjeli su jučer osječki gimnastički reprezentativci Robert Seligman i Aurel Benović u pratnji svojih trenera izravno iz Osijeka u München, gdje će se spojiti s ostatkom muške gimnastičke reprezentacije koja će sudjelovati na Europskom prvenstvu. Gimnastika je također ovoga kolovoza "pod krovom" multisportskih europskih prvenstava u srcu Bavarske.



Seligman ne broji više natjecanja na kojima je sudjelovao. Ono što broji je da će u Münchenu deseti put pokušati doći do finala EP-a. Odlazak u Njemačku po nečemu je ipak jedinstveno. Osim po činjenici da će mu ovo biti prvo natjecanje otkad je preuzeo odgovornu funkciju za sport u osječkoj gradskoj upravi.

- Prvi put na neko natjecanje letim izravno iz Osijeka! Koja je to blagodat da imamo izravnu liniju iz Osijeka u München. Dogodilo se jednom da smo se vraćali u Osijek, ali još nikada nismo letjeli iz Osijeka.

Prvi put na natjecanje leti izravno na poprište Europskog prvenstva. Je li moguće da će mu to biti i posljednji put? Posljednji nastup na europskom prvenstvu?

- Ne mislim da je posljednje. Novi pravilnik kvalifikacija kaže da ide najbolji sa Svjetskog prvenstva koji nije ušao kroz višeboj ili momčad i čak dvojica najboljih iz poretka Svjetskog kupa. Tako da nikako ne isključujem mogućnost još to pokušati. Prilika postoji. Trebat će još podići i vježbu. Elemente imam "u rukama". Treba ih ugraditi u vježbu.

Nije se natjecao od Osijeka, kada je osvojio prvo mjesto. U odnosu prema Dobro World Cupu podignuo je vježbu za tri desetinke.

- Gledao sam malo ostala natjecanja, Igre Commonwealtha i vidim da je ovih mojih 5.7 konkurentno. Evo Irac Rhys McClenaghan, koji je prije četiri godine bio europski prvak i po meni uz Britanca Max Whitlocka najveći kandidat za zlato na konju s hvataljkama odrađuje vježbu sa startom 5.7.

Prije četiri godine u Glasgowu kada je McClenaghan bio zlatni, Seligman je bio srebrni. Bile su to prve multisportske igre.

- Hoćeš reći imam dovoljno vremena za četiri godine i sljedeće igre, ha, ha. Zanimljivije je negoli kada se održava samo naše gimnastičko prvenstvo. Sretneš ostale sportaše po gradu. Znam da se u otprilike u isto vrijeme održava atletika. Vidio sam da su Sinkovići bili zlatni, Ranteš na BMX-u brončani, što mi je posebno drago jer je ona naš stalni gost na Pannonian Challengeu.

Na Pannonian Challengeu Seligman je bio u drugoj ulozi. Kako je uspio uskladiti uredske obveze i treninge u dvorani za najveća natjecanja?

- Lakše nego što bi se pomislilo. Naravno, treba sve uskladiti. Bio sam ovo ljeto na Viru tjedan dana, ali sam i trenirao u Zadru. Ma meni ti tih dva sata treninga dođe kao ispušni ventil. Dva sata ne razmišljam o silnim obvezama. Samo ja i konj - poručio je Seligman. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike