Autoglas
LUKSUZ IZ SLOVENIJE

Adria Supersonic: Vrhunski kamper temeljen na Sprinteru
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
Adria je sada s novim Supersonicom definitivno postigla otmjen i šik izgled

Adria, tvrtka iz Novog Mesta, predstavila je Supersprinter - novi luskuzni model kojim širi svoju ponudu na vrhu game. Sve više velikih kampera koristi bazu Mercedes Sprintera, to ima smisla jer njemački van, odnosno njegova kamperska šasija, svojim osnovnim izgledom i modernim značajkama nudi izvrsnu osnovu za vrhunski dom na kotačima.Adrijin top-model temeljen je na aktualnom Sprinteru, pa između ostaloga, nudi MBUX infotainment sustav, adaptivni tempomat i aktivnog asistenta pri kočenju. Supersonic je dostupan u četiri varijante modela. Zovu se 780 SL, 780 DC, 890 LL i 890 LC, što znači kako se razlikuju po duljini (7,80 metara, odnosno 8,90 metara). Veći modeli 890 nude raskošnije kupaonice i više odjeljaka za pohranu. Dopuštena ukupna masa osnovne verzije 780 SL je 4500 kilograma, za ostale varijante je 5500 kilograma. Dakle, u ovom slučaju nema vožnje s B kategorijom.

Dnevni boravak ima kauč u obliku slova L, i još jednu klupu za maksimalnu udobnost. U kuhinji se nalazi nekoliko ladica i zidnih elemenata. Tu je i hladnjak s obujmom od 177 litara, dok su pećnica i aparat za kavu na popisu dodatne opreme. Tuš-kabina je i više nego raskošnih dimenzija. Razine i kontrola grijanja i klimatizacije mogu se kontrolirati putem aplikacije MACH, a kupci prilikom narudžbe mogu slobodno odabrati radne ploče u kuhinji i kupaonici, kao i dizajn zidova i tkanina za presvlake. Spremnik svježe vode je optimalno postavljen i velikog volumena (150l), a u opremi je i elektronički sustav za zbrinjavanje svježe i otpadne vode.

Oprema uključuje 10,25" multimedijski zaslon osjetljiv na dodir (s glasovnim naredbama, GPS radiom; 3D kartom, Apple CarPlayem itd.), automatsku klimu u kabini, električnu ručnu kočnicu, Aguti sjedala, kožne presvlake, vanjsku tendu, solarni panel od 140 W. Adria je s novim Supersonicom definitivno postigla otmjen i šik izgled. Također nema ništa loše u Mercedes-Benzovom vanu kao osnovi za vozilo, jer kao što je poznato, plemeniti Sprinter diže cijenu. Kraće verzije stoje od 139.900 eura, dok jeftinija od dvije veće, 8,90 metara dugačke izvedbe, kreće od 150.000 eura naviše.

Milan Bugarić
Dizajniran je za četiri osobe
Adria kombinira podvozje i pogonski sklop Sprintera s Alko niskim okvirom i vlastitom strukturom obloženom GRP-om s funkcionalnim dvostrukim podom, gdje su i dodatni pretinci za pohranu. Dizajniran je za četiri osobe, a ovisno o modelu, tu su dva kreveta za jednu osobu ili jedan bračni krevet, uz koji su smješteni prekidači za svjetlo i USB priključci.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike