Regija
OBILJEŽEN DAN OPĆINE NOVA BUKOVICA

Gradi se dječji vrtić, uskoro i školska sportska dvorana
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
NOVA BUKOVICA



Obilježavajući blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije - Velike Gospe, kao i Dan općine, u Novoj Bukovici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Vijećnike i goste pozdravio je predsjednik Franjo Kraljik, a načelnik Tomislav Bračun govorio je o provedenim i započetim projektima u zadnjih godinu dana. Na području Nove Bukovice u osam naselja žive 1282 stanovnika kojima Općina nastoji poboljšati kvalitetu življenja kako se ne bi nastavio trend iseljavanja.

Tako je u Gornjem Viljevu sagrađen novi mjesni dom sredstvima EU fondova, u Bjelkovcu je dovršena druga faza gradnje mjesnog doma, završena je i konstrukcijska sanacija mjesnog doma u Donjoj Bukovici, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a u planu je i uređenje pročelja i okoliša mjesnog doma u Bukovačkom Antunovcu. Uz brojne druge planirane projekte, načelnik Bračun istaknuo je pohvalu Ružici Schmidt Bistrović, koja je darovala česticu zemlje uz Osnovnu školu Vladimira Nazora, čime je omogućila gradnju školske sportske dvorane.

- Najvažniji projekt za našu općinu svakako je gradnja dječjeg vrtića, čija je ukupna vrijednost 4,8 milijuna kuna. Dosad je izvedeno nešto manje od pedeset posto radova, no ne odustajemo dok se ovaj projekt ne završi u cijelosti - rekao je Bračun, zahvalio svima koji pomažu rad Općine i svim mještanima čestitao Dan općine.

Čestitke i pohvale vodstvu i mještanima uputili su gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Igor Pavković i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac. Na sjednici je nastupila dječja sekcija KUD-a Lipa Nova Bukovica, a na kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim udrugama i pojedincima koji su svojim radom i zalaganjem pomogli dodatnom razvoju i ugledu općine.

Uoči svečane sjednice odana je počast hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona ispred spomenika poginulima na Trgu dr. Franje Tuđmana te ispred biste prvoga hrvatskog predsjednika. Članovi Udruge maratonaca VPŽ-a Glasnici istine u povodu Dana općine Nova Bukovica istrčali su 18 kilometara od Nove Bukovice do kraja Bjelkovca i natrag.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike