Osijek
PROJEKT ZA OŠ ERNESTINOVO

Nadogradnja školske knjižnice
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
Na inicijativu OŠ Ernestinovo te uz podršku Osječko-baranjske županije i Općine Ernestinovo započela je izrada projektne dokumentacije za nadogradnju školske knjižnice u toj školi. Naime, ernestinovačka osnovna škola, navodi općinska načelnica Marijana Junušić, ne raspolaže odgovarajućim prostorom za knjižnicu kao ni prostorom za pripremu i posluživanje kuhane užine, koja se za sada priprema u neadekvatnom i skučenom prostoru.

OŠ Ernestinovo, na čelu s ravnateljem Damirom Škrlecom, predložila je nadogradnju prostorije koja bi bila namijenjena za školsku knjižnicu, što je Općina prepoznala kao stvarnu i nužnu potrebu te osigurala sredstva za izradu idejnog projekta. Podržala ih je i Županija te krenula u realizaciju projekata budući da je OBŽ osnivač škole i vlasnik objekta.

Nadogradnjom knjižnice uz postojeći objekt, jednim potezom, riješit će se dva problema. Nakon ishođenja građevinske dozvole, krenut će se u nadogradnju prostora za školsku knjižnicu, čime će se osigurati propisani standard za knjižnični fond i neometan i rad knjižnice, a isto tako osigurati adekvatan prostor za pripremu i posluživanje užine koja je, podsjeća načelnica, za osnovnoškolce besplatna. "Težit će se nabavi zdravih i lokalnih proizvoda kako bi naša djeca jela svježu i zdravu hranu", poručuje Junušić. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike