Regija
U JURJEVCU PUNITOVAČKOM NEOBIČAN MATIČNI URED NA OTVORENOM

Marija i Bojan "da" izrekli na ribnjaku
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
JURJEVAC PUNITOVAČKI



Jurjevački ribnjak proteklog je vikenda prvi put bio svojevrsni matični ured na otvorenom. U petak, 12. kolovoza, poslijepodne, uronjeni u ambijent okoliša ribnjaka, vjenčali su se pred matičarom Marijem Macanovićem iz Livane Marija Jakić, magistrica edukacije kemije iz Livane, i Bojan Đurić, grafički dizajner iz Osijeka.

Na ideju o vjenčanju na jurjevačkom ribnjaku došla je mladenka Marija, koja je podrijetlom iz Jurjevca Punitovačkog, po poznatom jurjevačkom brijaču, Stanku Kolariku, zvanom Brico, i baki Heleni. Mladoženja je odabraničinu ideju prihvatio, prihvatili su ju i roditelji mladenaca - Marija i Smiljan Jakić, kao i Branko Đurić, složio se s tim i matičar Mario Macanović i - eto vjenčanja na prigodno uređenom ribnjaku u Jurjevcu Punitovačkom.

Slavlje se nastavilo u novom jurjevačkom društvenom domu, u kojemu je to bilo prvo slavlje vjenčanja od izgradnje. Približno stotinu i dvadeset uzvanika ovog posebnog vjenčanja zabavljao je popularni Tamburaški sastav "Arteški bunar".

- Želja nam je bila svoje sudbonosno "da" izreći u selu, u ljepoti zelenila, u ljepoti prirode, a Jurjevac, s kojim smo na neki način povezani, i prekrasan ribnjak s uređenim okolišem, vode, zelenila trave i krošnji drveća, bio je za to idealan - kažu mladenci Marija i Mario. S.Ž.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike