Kultura
28. SFF: HRVATSKA SERIJA DOBILA SRCE SARAJEVA

Najbolja serija “Područje bez signala”
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.
Hrvatska dramska serija "Područje bez signala" proglašena je u nedjelju najboljim regionalnim televizijskim ostvarenjem i nagrađena je Srcem Sarajeva, koje se dodjeljuje u okviru natjecateljskog programa 28. Sarajevo Film Festivala. "Područje bez signala" zapravo je apsolutni pobjednik u konkurenciji u kojoj je bilo nominirano šest dramskih serija iz država bivše Jugoslavije, jer je Dalibor Matanić dobio nagradu za najbolju režiju, dok su nagradu za najbolji scenarij za epizodu u ovoj seriji dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan Živković. Sarajevski glumac Izudin Bajrović za ulogu u "Području bez signala" proglašen je najboljim regionalnim glumcem, dok je Lana Barić dobila nagradu za najbolju epizodnu ulogu koju je ostvarila u ovoj hrvatskoj seriji.

Druga prema broju nagrada je srbijanska serija "Kljun", za koju je Ivana Vuković dobila nagradu za najbolju glumicu, a Stefan Vukić za glumačku zvijezdu u usponu. U uži izbor za nagrade Srca Sarajeva ove su godine ušle i hrvatska dramska serija "Šutnja" te "Mrkomir I.", u kategoriji komedija. O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije.

U nedjelju navečer uručeno je i Počasno srce Sarajeva danskom glumcu Madsu Mikkelsenu za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, a priznanje mu je uručio osnivač Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra. Nakon uručenja priznanja prikazan je film “Lov”, redatelja Thomasa Vinterberga, u kojemu Mikkelsen igra glavnu ulogu. H
Možda ste propustili...

MJESEC ŽIDOVSKE KULTURE U OSIJEKU: PREDAVANJE DARKA FISCHERA

Tužne sudbine hrvatskih sinagoga koje su kroz povijest trpjele kulturocid

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana