Zdravlje
TEST: PHILIPS LUMEA ADVANCED IPL

Sjajan saveznik u borbi protiv dlačica za dugotrajne rezultate, štedi novac i vrijeme
Objavljeno 16. kolovoza, 2022.

Neželjene dlake, dlačice. Nema tko ih nema. Iako je muški spol možda manje osjetljiv na njih od nježnijeg ženskog spola, apsolutno nema osobe koja na sebi nema mjesto koje želi imati bez dlačica. Da demistificiramo, i muškarci se sve više brinu o svome izgledu, a posjet kozmetičaru jednako je normalna pojava kao i kod nježnijeg spola. Philips Lumea predstavlja sinonim za lako i jednostavno uklanjanje dlačica s cijelog tijela iz udobnosti vašeg doma, a upravo s jednim ovakvim uređajem odlaske u kozmetički salon radi bolnog uklanjanja dlačica možete staviti u sjećanje kao neku davnu uspomenu.



Iako mnogima pulsirajuće svjetlo visokog intenziteta (IPL od eng. Intense Pulsed Light) zvuči futuristički, razvoj ove tehnologije seže u daleke 1960-e godine, kada je prvi put predstavljena ova revolucionarna metoda.

Na tijelu i licu


Međutim do prve komercijalne primjene proći će još gotovo 40 godina, pa je tako tek krajem 90-ih IPL tehnologija stigla do svih onih koji su sanjali o bezbolnom uklanjanju dlačica. Ipak, možda i najviše na popularizaciji ova je tehnologija dobila tek posljednjih nekoliko godina pojavom uređaja za kućnu upotrebu, a tu se najviše ističe sinonim za IPL - Philips Lumea. Kao tehnološki lifestyle medij dobili smo desetke poruka oko IPL uređaja, a u svakom upitu jedno je ime bilo uvijek istaknuto kao sinonim. Naravno, govorimo o Philips Lumea IPL uređajima. I, konačno, u naše ruke stigao je jedan Philips Lumea uređaj, konkretno model punog imena Philips Lumea Advanced IPL SC1997/00.

Nudi se nekoliko različitih modela koji se razlikuju po mogućnostima, ali i ponajviše po opremi. Model SC1997/00 jedan je od popularnijih izbora kupaca jer zadovoljava većinu potreba. Naime, u paketu s uređajem stižu dva nastavka kojima se uklanjaju dlačica na tijelu i licu, punjač te praktična torbica. Naravno, tu su još i upute te dobrodošla krpica za održavanje i čišćenje uređaja. Ako imate strah od samog spomena uklanjanja dlačica, recimo kako je svjetlo koje se koristi pri ovom tretmanu bez štetnih UV zraka, a dok se držite pravila, bilo kakve neželjene posljedice svedene su na najmanju moguću mjeru.

Nježno i dugotrajno



Prije prve upotrebe toplo preporučujemo pročitati upute. Naime, iako je IPL superioran način za rješavanje dlaka na mjestima gdje ih ne želite imati, ipak nije svemoguć. Ograničenja su uglavnom u nijansi kože i boji dlačica gdje ovu metodu trebaju izbjegavati oni izuzetno tamne puti i osobe sijedih (svijetlih) ili narančastih tonova dlaka, što su opet rijetkosti te će za većinu Philips Lumea odgovarati. Aparat je spreman za korištenje doslovce za minutu. Dovoljno je uređaj uključiti u struju, staviti željeni nastavak (lice ili tijelo) i spremni ste. Na vrhu se nalazi tipka za uključivanje i odabir intenziteta, a za prvo korištenje nužno je prvo napraviti klasično brijanje dlačica te napraviti test – recimo na bedru isprobajte svih pet razina te ako nakon 24 sata nema kožne reakcije, možete koristiti sve intenzitete. Inače, Philips je tehnologiju prilagodio za sigurnu i učinkovitu uporabu iz udobnosti doma, a u suradnji s vodećim dermatolozima i provedenom istraživanju na više od 2000 dobrovoljaca. Lumea je sigurna i za rukovanje, dovoljno ju je samo prisloniti na željeni dio kože koji ćete tretirati, a tek je potom moguće "ispaliti" svjetlosni impuls. Primjenjuje nježne svjetlosne impulse samo na korijen dlačice, a kao posljedica toga, količina dlačica koje izrastaju na tijelu postupno se smanjuje. Sjajan saveznik u borbi protiv dlačica s kojim se ostvaruju dugotrajni rezultati, uređaj koji štedi novac i vrijeme, a ima jednaku učinkovitost kao i tretmani u salonima, Philips Lumea mnogim damama brzo postaje omiljeni beauty gadget. Modernog dizajna, lagana i praktična, zasigurno je uređaj od kojeg se ne odvajate ni kada ste na putovanjima.

Marin Režić

Najčitanije iz rubrike