Osijek
PRIPREME ZA ŠKOLU U OPĆINI ANTUNOVAC

Uz udžbenike besplatni i kompleti bilježnica, u Ivanovcu nova dvorana
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
Kolovoz je vrijeme kada počinju pripreme za školsku godinu, a roditelji opremaju djecu raznim potepštinama. Kako bi smanjila troškove roditeljima i osigurala djeci lijep početak školske godine, Općina Antunovac osigurala je da s povratkom u školske klupe sve učenike Osnovne škole Antunovac uz udžbenike dočekaju i kompleti bilježnica i likovne mape.

Općina je, objašnjava načelnik Davor Tubanjski, osigurala sredstva za nabavu školskih potrepština, besplatni udžbenici osigurani su u suradnji s Vladom RH, a besplatna prehrana u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

- Raduje nas što ima djece, nastojimo joj omogućiti moderne uvjete školovanja tako da roditelji ne razmišljaju jesu li zakinuti u odnosu prema školama u gradovima. Nakon obnove škola zajedno sa Županijom pokrenuli smo projekt dogradnje područne škole u Ivanovcu s višenamjenskom dvoranom kako bi djeca imala prostor za održavanje tjelesnog odgoja – kaže Tubanjski.

Učenici škole u Ivanovcu, koja je jedna od najvećih područnih škola u OBŽ-u, imat će osigurane uvjete za ugodnije provođenje nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Projekt izgradnje sportske dvorane ukupne je vrijednosti veće od tri milijuna kuna, od čega će 50 % troška snositi Općina Antunovac, a 50 % Osječko-baranjska županija. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike