Sport
OTVARANJE SEZONE

Dolazi atraktivan suparnik, domaćin je vrlo optimističan
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
Unatoč promjeni trenera radili smo kvalitetno, a to ćemo sada i pokazati - poručuju iz BSK-a

Gotovo je zagrijavanje, u subotnje popodne kreće ono pravo. Počinje drugoligaško nogometno prvenstvo koje od ove sezone nosi naziv Prva NL.



Osim pregršt novih lica u svlačionici žuto-plavih, iz BSK-a ovosezonska je i novost da će bjelobrdski nogometni drugoligaš protivnike u borbama za bodove dočekivati u subotnjem poslijepodnevnom terminu. Na startu nove sezone nije mogao doći atraktivniji sastav, budući da je Hrvatski dragovoljac netom sišao iz elitnoga državnog razreda, tako da će Bjelobrđani odmah (u)vidjeti gdje su otprilike. Pri zadnjem posjetu Zagrepčani iz Sigeta ostavili su bodove na krajnjem istoku Hrvatske, a takav scenarij u domaćem taboru žele ponoviti, no svjesni su težine zadaće. Kao i još obostranog traženja momčadi koje su ljetos redizajnirane, u čijem je kontekstu BSK-u pristupilo čak 12 igrača i isto ih je toliko otišlo iz kluba. Zajedno s trenerom Dinom Babićem koji nije mogao odbiti poziv iz Saudijske Arabije, tako da ga je usred pripremnog razdoblja naslijedio sportski direktor Denis Krstanović koji u današnjem susretu neće moći računati na ozlijeđene Brunu Župana i Bogdana Pecarskog, ali su ostali na raspolaganju i nedvojbeno motivirani od 17.30 sati, kada je predviđen početak toga susreta 1. kola u Bijelom Brdu, premijerno se dobro predstaviti i bodovno napredovati. Konstanta u sredini terena je Matija Mišić koji je najavio sraz s "dragovoljcima":

- Budući da se naš današnji gost vratio među drugoligaše, pretpostavka je da se želi brzo vratiti u elitni rang našeg nogometa. Stoga uvodno nismo mogli dobiti jačeg i atraktivnijeg protivnika za kojeg nas neće trebati posebice motivirati, jer je svlačionica za to postigla konsenzus. Iako nakrcana novim licima, ali koja su se mahom dobro uklopila, vjerujem u dobru prezentaciju nakon koje je pozitivan rezultat uključen. Kao i protiv svih ostalih, tražit ćemo pobjedu za koju moramo svi dati maksimum, jer samo nešto ispod toga, vjerojatno, neće biti dostatno za ostvariti željeno. Unatoč neočekivanoj promjeni trenera radili smo kvalitetno, a to ćemo sada i pokazati, jer optimizam gradimo na zadnjim pripremnim provjerama u kojima smo svakodnevno izgledali bolje, čemu treba dodati da postoji prostora za napredak. Za što je najbolji poguranac uspjeh protiv moćnih sastav kakav danas dolazi u Bijelo Brdo - umjerenim je optimizmom kapetan BSK-a najavio otvaranje bjelobrdske pete u nizu drugoligaške sezone. Na čijem će startu uvodno povjerenje dobiti prošlosubotnja momčad iz generalke s Osijekom II, koja će igrati u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeći sastav: Đilas, Benić, Dobrijević, Majtanić, Mihaljević, Pušić, Mišić, Čikvar, Ilić, Ciprić, Baković.

Dražen Lekšan
Parovi 1. kola
BSK (Bijelo Brdo) - Hrvatski dragovoljac (Zagreb), Cibalia (Vinkovci) - Kustošija (Zagreb), Dubrava Tim Kabel (Zagreb) - Vukovar 1991, Orijent 1919 (Rijeka) - Solin i Dugopolje - Croatia (Zmijavci) igraju danas (subota), od 17.30 sati, a u nedjelju, u 16.55, sastaju se Jarun (Zagreb) - Rudeš (Zagreb).

Najčitanije iz rubrike