Sport
CIBALIA OTVARA POKRAJ BOSUTA

Vinkovčani prekidaju tradiciju s Kustošijom
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
Bilo je ovo vrlo prometno ljeto na stadionu kraj Bosuta. Bilo je odlazaka, dolazaka, a na klupu nogometaša Cibalije zasjeo je i novi trener Tomislav Radotić, koji je prošle sezone u Drugoj HNL vodio Osijek II. Radotić i njegova momčad su tijekom pripremnog razdoblja najavljivali: "Dobri smo, ali koliko dobri, najbolje ćemo vidjeti kad krene prvenstvo", a s takvim gardom dočekuju i momčad Kustošije s kojom danas (subota, 17.30 sati) u Vinkovcima otvaraju novo prvenstvo. Radotić vjeruje u svoju momčad, ali nije čovjek od nekih bombastičnih najava.

- Dobro smo odradili pripremno razdoblje, možemo biti zadovoljni i treninzima i utakmicama, za to su ponajprije zaslužni igrači. Zadovoljan sam i kakvu momčad imam na okupu, riječ je o kvalitetnoj skupini momaka kojoj ništa nije bilo teško, pa je nama u stručnom stožeru bio olakšan posao. Većina zamišljenoga je provedena i siguran sam da ćemo subotu dočekati u optimalnom stanju - poručio je Tomislav Radotić, čijoj je momčadi prošlog vikenda otpala generalka na turniru u Kuševcu. Naime, Vinkovčani su izborili finale tog turnira, ali su ga morali otkazati jer je momčad napala crijevna viroza. No već početkom ovog tjedna momčad je opet bila u punom treningu i te crijevne tegobe su stvar prošlosti.

Uoči otvaranja prvenstva ima nekoliko loših vijesti za Cibaliju. Protiv Kustošije će biti oslabljeni za Diyokea, Bajića i Gačića, koji odrađuju suspenziju iz prošle sezone, a pitanje je mogli li zaigrati Dogan i Perić-Komšić, koji su nakon oporavka radili nešto manjim intenzitetom. Uz to, na strani Vinkovčana nije ni tradicija. Cibalia dosad nikada nije pobijedila Kustošiju, igrali su pet puta, triput su poraženi i imaju dva remija. No u Cibaliji ne žele gledati što je bilo...

- Ne želim davati neke velike najave, ali svoj optimizam temeljimo na tome da se vide pomaci u igri i siguran sam da ćemo to i prikazati. Ciljevi su da imamo dobar pristup u svakoj utakmici i da odigramo onako kako želimo i da odradimo ono što smo dogovorili. Vjerujem u ove dečke i vjerujem da će prezentirati klub i grad na najbolji mogući način - dodao je Radotić.

Kustošija ima svoju računicu, očekuju da će nešto uzeti na startu prvenstva, a u tom naumu će ih povesti poznati hrvatski nogometni brk Ilija Lončarević. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike