Regija
LJETO U KLUBU MLADIH CRVENOG KRIŽA

Druženje bez mobitela i igrica
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
NAŠICE



Mladi Crvenog križa Našice od srpnja provode zanimljiv program Ljeto u Klubu Crvenog križa, a održava se svakog četvrtka u prostorijama Kluba. Ljeto u Klubu Crvenog križa aktivnost je koju su osmislili za školarce, jer su uočili problem da se živi u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, pa zato zadnjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provode sami i uz iste te ovisnosti.

Tijekom Ljeta u Klubu Crvenog križa za osnovnoškolce su organizirana druženja uz "Čovječe ne ljuti se", "Monoploy", "Labirint", "Risik", "Volim Hrvatsku", "Alias", "Igra života" te igrice Crvenog križa. Uz društvene igre, priređuju se i razne kreativne radionice.

- Cilj ove ljetne aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna, jer igre snažno potiču razne vještine kod djece kao što su spretnost, brzina reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila. Zahvaljujemo djeci na dolascima na aktivnosti Kluba mladih Crvenog križa Našice i uvijek zanimljivom druženju - ističu Laura Kanis i Dorijan Lamot, voditelji europskog projekta solidarnosti ‘‘Od malena - VOLONTIRAM!‘‘, u sklopu kojeg se provodi i Ljeto u Klubu Crvenog križa. Projekt koji se provodi od 2021. godine sufinancira Agencija za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti, a podržava ga i Grad Našice. U sklopu projekta, na sportskim terenima u Velikom parku održan je turnir u odbojci na pijesku, a u povodu Međunarodnog dana mladih. Sudjelovala su društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, a nakon turnira organizirano je prigodno druženje.

Inače, članovi Kluba mladih Crvenog križa Našice volontirali su u redovima Crvenog križa Rovinj. Volonterska aktivnost uključivala je preslagivanje skladišta, pregled rokova te unos novih artikala u skladište i evidenciju. U slobodno vrijeme, uživali su u organiziranoj vožnji barkom oko otoka te u ronjenju i kupanju. Posjetili su i crkvu svete Eufemije, zaštitnice Rovinja. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike