Regija
UOČI 2. BRZOPOTEZNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA

Šahistima pet šahovskih garnitura
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
SLATINA



Jedna od sportskih organizacija o kojima se ne priča (i ne piše) mnogo Šahovski je klub Slatina, koji trenutačno broji dvadesetak članova. Oni se redovito okupljaju u prostorijama slatinskoga Centra nevladinih udruga, gdje se pripremaju za natjecanja u 2. hrvatskoj šahovskoj ligi – Istok.

Slatinske šahiste posjetio je predsjednik Gradskog vijeća Slatine Damir Jakšić kako bi predsjedniku kluba Antunu Srbiću uručio pet šahovskih garnitura. Šahovski klub, naime, prošle je godine prvi put organizirao brzopotezni šahovski turnir u prigodi Dana grada Slatine. Budući da se približava ovogodišnji Dan grada, a Šahovski klub prvog vikenda u rujnu priprema 2. brzopotezni turnir, poklon Grada Slatine došao je u pravo vrijeme i u prave ruke.

– Prvi šahovski turnir u prigodi Dana grada okupio je popriličan broj šahista, pa se ove godine nadamo još boljem odazivu. Najljepše zahvaljujem Gradu Slatini na ovom poklonu, koji će uvelike olakšati organizaciju i samu provedbu ovogodišnjeg turnira – rekao je predsjednik Šahovskog kluba Slatina Antun Srbić.

Premda su u tijeku završne pripreme za ovaj turnir, predsjednik Srbić ističe da klub prima nove članove, osobito mlade, kojima iskusniji članovi žele prenijeti svoja znanja i na taj način pojačati svoje redove. P. Žarković
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike