Regija
ORGANIZIRA HVIDR-A, PRIMAJU PRIJAVE

U Slatini 14. otvoreno prvenstvo u kuhanju čobanca, 28. kolovoza
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
SLATINA



Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slatina, pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, organizira u nedjelju, 28. kolovoza, kulinarsko-zabavnu manifestaciju 14. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca.

Okupljanje natjecatelja zakazano je za 8.30 sati, a završetak natjecanja i ocjenjivanje predviđeni su za 12.30 sati. Uslijedit će proglašenje pobjednika te zajednički ručak natjecatelja, gostiju i građana.

Prema propozicijama natjecanja, svaka natjecateljska ekipa može imati dva člana. Organizator svakoj ekipi osigurava kilogram crvenog luka, litru ulja, bocu mineralne vode i pregače, a natjecatelji su obvezni donijeti kotlić, kuharski pribor i potrebne namirnice i začine. Stručni žiri sastoji se od tri člana, a "elementi koji se ocjenjuju su okus, izgled, saft i ukusni dojam". Prijave ekipa za natjecanje otvorene su do 26. kolovoza.

- Organiziranjem ove zabavne manifestacije želimo obogatiti društveni život našega grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju, koje je i nadaleko poznati čobanac neizostavni dio. Naravno, uz sve ovo želimo se i dobro zabaviti - kaže predsjednik organizatora, Udruge HVIDR-a Slatina, Nenad Križič. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike