Sport
OPROŠTAJ OD TORONTA

Uplakana Serena otišla uz ovacije i s darovima u rukama
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Serena Williams je u noći sa srijede na četvrtak odigrala svoj posljednji meč na WTA Touru u Kanadi, gdje ju je u 2. kolu WTA 1000 turnira u Torontu sa 6:2, 6:4 svladala aktualna olimpijska pobjednica, Švicarka Belinda Benčić. Williams je najavila svoj oproštaj od igračke karijere na ovogodišnjem US Openu, a ovo je bio prvi meč 40-godišnje teniske legende otkako je ta priča dospjela u javnost.

- Volim igrati ovdje, oduvijek sam voljela igrati ovdje. Žao mi što nisam odigrala bolje, ali Belinda je doista bila odlična. Bila su ovo zanimljiva 24 sata. Puno je emocija - rekla je Serena Williams u intervjuu neposredno nakon meča, koji je često bio prekidan ovacijama s tribina stadiona u Torontu.

- Kao što sam napisala u tekstu, loša sam u oproštajima. No, zbogom, Toronto - rekla je kroz suze osvajačica 23 pojedinačna Grand Slam naslova, kojoj su za oproštaj od ovog turnira organizatori darovali dresove Toronto Raptorsa i Toronto Maple Leafsa s brojem 22 u znak sjećanja na posljednji nastup u Kanadi. Sljedeća postaja na ovoj Sereninoj oproštajnoj turneji je Cincinnati, gdje će zaigrati na Western and Southern Openu, još jednom WTA 1000 turniru, a sve će kulminirati nastupom na njezinu posljednjem US Openu, turniru na kojem je 1999. kao 17-godišnja zvijezda u usponu osvojila prvi od 23 Grand Slam naslova.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana