Sport
LOŠE ISKUSTVO U GRČKOJ BRZO ZABORAVLJENO

Nakon prizemljenja stigla
je nova uvjerljiva pobjeda
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
Hrvatskim je odbojkašima Gradski vrt sretna postaja, u njemu su upisali novu pobjedu

Nakon hladnog tuša i poraza u Grčkoj hrvatski odbojkaši brzo su se resetirali i vratili pobjedničkim navikama. U 3. kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u osječkom Gradskom vrtu pobijedili su Norvešku s čistih 3:0 (25:21, 25:18, 25:19). Sada, nakon tri etape, imaju učinak 2-1, dvije pobjede i poraz, te su u lovu na prvo mjesto u skupini, koje donosi izravan plasman na Euro.



Nije bilo previše neizvjesnosti u osječkoj dvorani, Hrvatska je dominirala tijekom cijelog susreta, pa posljednji sastav u skupini nije imao nekih šansi.

- Ova nam je pobjeda od 3:0 baš trebala nakon onog pada protiv Grčke. Pokazali smo solidnu igru protiv Norvežana, koja inače nije loša momčad. Naprotiv, čvrsti su, pokazali su da znaju igrati odbojku i nije nam bilo lagano. Okrećemo se utakmici u Norveškoj, koju moramo pobijediti, kao i svaku do kraja kvalifikacija - poručio je hrvatski odbojkaš Filip Šestan.

Norveška je još bez pobjede u skupini, ali od favorizirane Grčke izgubila je tek u pet setova, a s Cipranima je odigrala po poenima vrlo ravnopravan susret. Hrvatska je dobila Cipar i Norvešku, ali stradala u Glyfadeu od Grčke. No taj poraz, srećom, nije djelovao demotivirajuće na izabranike našeg izbornika Cedrica Enarda, naprotiv, u susretu s Norvežanima pokazali su koncentraciju, želju i polet i lako otišli do 3:0. Doduše, Norveška nije Grčka, ali bila je ovo neka drukčija Hrvatska od one koja je izgubila prošli susret u kvalifikacijama za EP. Enard je počeo sa standardnim prvotimcima, osim što je ovaj put organizator igre bio Petar Višić, a njemu na dijagonali korektor Petar Đirlić. Primači-pucači bili su Filip Šestan i Marko Sedlaček, srednji blokeri Kruno Nikačević i Ivan Mihalj te libero Hrvoje Pervan, a u igru na servis u sva tri seta ulazio je i Ivan Zeljković.

- Nakon poraza u Grčkoj vratili smo se na pobjedničku stazu. Lagana pobjeda i dobra igra cijele ekipe. Ušli smo u utakmicu maksimalno ozbiljno i rezultat je takav kakav jest, kada smo ozbiljni, tada je i rezultat dobar. Moramo nastaviti ozbiljno i biti koncetrirani do kraja kvalifikacija, slijedi dug put do Norveške. Moramo odraditi posao tamo i vratiti se što je više moguće svježi i motivirani za utakmicu s Grčkom. Ta utakmica odlučit će o puno toga - kazao je kapetan hrvatske momčadi Marko Sedlaček, koji je susret završio sa 16 poena. Više od njega u hrvatskim redovima imao je samo Petar Đirlić (22).

Ivana Liović
VEĆ U NEDJELJU UTAKMICA U NORVEŠKOJ
Hrvatska nastavlja kvalifikacije za odlazak na eurosmotru, sljedeći susret igrat će u nedjelju u Norveškoj, slijedi dvoboj s Grčkom u Osijeku 17. kolovoza, a u posljednjem kolu Hrvatska će gostovati na Cipru, 20. kolovoza. Izravni plasman na EP izborit će pobjednik skupine te pet od sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija. U našoj skupini trenutačno je vodeća Grčka, Hrvatska je druga, Cipar je treći, a Norveška posljednja. Dobra je vijest što Hrvatska s Grcima igra još kod kuće i u slučaju uvjerljive pobjede može okrenuti stanje na vrhu tablice.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana