Sport
U ČEPINU RADNA, ALI ODLIČNA ATMOSFERA

Igralište uređeno, reflektori zasjali, momčad puna poleta
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.

Pandemija koronavirusa razlog je dvogodišnje apstinencije Memorijala "Čepinski branitelji", koji su organizatori, Nogometni klub Čepin i Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, protekloga vikenda na igralište pokraj Uljare vratili 18. put, i to na velika vrata.



Osim što je memorijal ponovno bio visokog natjecateljskog rejtinga, jer su uz domaćeg slavonsko-baranjskog trećeligaša sudjelovali još ligaški protivnici iz Darde i u međuvremenu pristigli Borac iz Kneževih Vinograda te novopečeni državni drugoligaš, momčad Belišća, koji su oba natjecateljska dana pobudili zamjetno gledateljsko zanimanje, imao je i povijesno značenje jer su se utakmice na igralištu pokraj Uljare prvi put igrale pod svjetlima reflektora. Točnije, polufinalna između Čepina i Darde (2:3) te finalna u kojoj su potonji Baranjci pokleknuli od drugoligaša iz Belišća (3:2) koje je u zaključnu utakmicu došlo preokretom na otvaranju turnira protiv Baranjaca iz Kneževih Vinograda (2:1). Borac je u debitanskom nastupu, na tome ljetnom pripremnom turniru, zauzeo četvrto mjesto jer ga je u utakmici za treće porazio domaći Čepin (1:0) pogotkom Ivana Magića, kojim je taj igrač postao najbolji strijelac toga dvodnevnog nadmetanja. Pobjednička momčad trenera Davora Rupnika u svojim je redovima imala najboljeg igrača i vratara turnira Silvija Anočića, odnosno Franu Barbića te tako potvrdila ulogu favorita zbog najboljeg statusa iako su se Darđani, pod ravnanjem trenera Gorana Panića, predstavili u vrlo dobrom izdanju, slično kao i momčad Borca, posebice u srazu s Belišćem, čiji trener Saša Balatinac stoga ne može biti nezadovoljan subotnjo-nedjeljnim posjetom Čepinu. Domaćin iz Čepina nije uspio u povijesnoj utakmici pod svjetlima reflektora ostvariti pobjedu, ali ju je momčad trenera Roberta Grnje izborila sljedeći dan te pokazala da će imati relevantn(ij)u ulogu u predstojećim borbama za bodove. U koje će "zeleni" u bitno redizajniranom kadru jer je sportski direktor Luka Agatić u aktualnom prijelaznom roku gotovo svakodnevno imao zadaću dočekivati i(li)ispraćati nogometaše. Više ih je otišlo, ali se čini da Čepin nije kvalitetno slabiji jer su, uz oporavljenog Luku Dragojevića, došli provjereni i prekaljeni Luka Pačar iz Belišća te povratnik iz Višnjevca Ivan Gelo, kao i mladi Matej Dabić (Graničar, Županja), Nikola Cindrić (Darda) i Krešimir Šinko (Zrinski, Jurjevac). Iz čepinske svlačionice ovoga je ljeta otišlo osam igrača, Vedran Goluža i Matej Fingernagl prešli su Đakovo Croatiju, Dino Bognar u Belišće, Lovro Kozić u ivankovački Bedem, Toni Bungić u osječku Olimpiju, Ivan Pandurević u Slavonac iz Tenje i Bruno Stupar u mjesni Klas, dok je Brazilac Patrick Couber odlučio karijeru nastaviti u Jadranu iz Gunje. Uz pristigle i postojeći kadar Čepinčani ne bi trebali strahovati za natjecateljski status, posebice jer u obnovljenim prostorijama i terenima pokraj Uljare vlada odlična atmosfera.

Dražen Lekšan
”Udomili” Zrinski
Čepinsko nogometno zdanje je sređeno, a u blagodati glavnog travnjaka u predstojećoj sezoni koristit će i Zrinski iz Jurjevca, novi član novoformiranog jedinstvenog državnog trećeligaškog saziva, tako da se treba očekivati dvostruki program, odnosno utakmice će se igrati petkom navečer i u subotu poslijepodne, kada se termini budu poklapali, a klubovi se dogovorili o redoslijedu igranja. Pri čemu, dakako, prednost ima domaći Čepin.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike