Osijek
SANACIJA DOTRAJALOG NADVOŽNJAKA

Građani, oprezno kroz podvožnjak u Trpimirovoj
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
Ono što vide vozači i pješaci dok prolaze podvožnjakom u Ulici kneza Trpimira samo je dio posla koji se odrađuje na tom cestovnom objektu. Točnije, to je priprema za završnu etapu sanacije dotrajalog nadvožnjaka. Zbog radova je zatvoren zapadni prolaz za pješake, kao i vanjski prometni trak za vozila koja se kreću od sjevera prema jugu.

Radnici su nam otkrili kako će se ovi radovi izvoditi u tri faze, a trajat će ukupno šest tjedana. Kažu kako je došlo vrijeme da se taj objekt obnovi i spriječi njegovo propadanje, nakon što je primijećeno da se oborinske vode procjeđuju kroz konstrukciju. Posao odrađuje ekipa Pružne građevine d.o.o., koje su vlasništvu HŽ Infrastrukture d.o.o. Radnici otkrivaju da nisu iz Osijeka. Kažu da su otukli dio betona, pa sada bojenjem zaštićuju armaturu. Prethodno, prošlog mjeseca, odradili su zahtjevniji građevinski zahvat. Naime, da se kišnica ne bi i dalje slijevala kroz pukotine, uklonili su kamen ispod tračnica željezničke pruge, postavili novu izolaciju i vratili kamen.

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj napominju da je postavljena privremena prometna signalizacija pa pješaci imaju obilazni put istočnom stazom podvožnjaka, a vozači trebaju voziti smanjenom brzinom, do 30 km na sat.

Darko Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike