Mozaik
KHAN KAO HANKS

Forrest Gump
prilagođen za - Bollywood
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
"Remake" holivudskog hita Forrest Gump prikazuje se u Indiji, gdje se nastoji oživjeti Bollywood nakon pandemije bolesti COVID-19. Jedna od najvećih indijskih filmskih zvijezda Aamir Khan igra naslovnu ulogu u filmu pod nazivom "Laal Singh Chaddha". Indijska adaptacija zadržala je nekoliko kultnih scena iz originalnog filma koji je osvojio šest Oscara, uključujući najbolji film, poput igranja stolnog tenisa i mnogo trčanja, ali su unesene i neke promjene. Najpoznatija rečenica Forresta Gumpa, kojeg je utjelovio Tom Hanks, da je "život kao bombonijera, nikad ne znaš što ćeš dobiti", u indijskom filmu glasi: "Život je kao golgappa. Trbuh vam je možda pun, ali vaše srce uvijek žudi za još". Golgappa je popularna indijska grickalica. Indijska verzija filma također obećaje da će provesti gledatelje kroz povijest Indije na sličan način na koji je Forrest Gump prikazao važne događaje u SAD-u, poput Vijetnamskog rata.

Khan, zvijezda megahita Dangal iz 2016., i scenarist Atul Kulkarni zasad nisu otkrili mnogo o tome koje su indijske povijesne okolnosti prikazane u filmu. Kulkarni je samo rekao da je njegov scenarij "prekrasna priča o prekrasnoj zemlji koja se zove Indija, kroz prekrasnu osobu koja se zove Laal Singh".

Khan (57) je priznao da je isprva oklijevao upoznati se s Kulkarnijevim scenarijem, jer nije bio siguran je li moguće napraviti adaptaciju takvog "kultnog klasika". No, kad je pristupio sadržaju, znao je da je scenarist uspio. "Bilo je to dirljivo iskustvo za mene. Jako mi se svidjelo. Odmah sam poželio snimiti film", dodao je.

Još jedna zvijezda Bollywooda, Kareena Kapoor (41), u filmu glumi Singhovu dugogodišnju prijateljicu Rupu, poput Jenny u Forrestu Gumpu, koju je odglumila američka glumica Robin Wright. Kapoor je kazala da je radnja "bezvremenska" s ljubavnom pričom u središtu.

Film s budžetom od gotovo 23 milijuna američkih dolara već je među 25 najskupljih u povijesti indijske kinematografije. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STO VODEĆIH HRVATSKIH RESTORANA

U "Restaurant Croatica" uvršteno 12 restorana iz Slavonije i Baranje

2

JOXE MARI AIZEGA RAVNATELJ BASKIJSKOG KULINARSKOG CENTRA

Baski jako cijene kvalitetnu hranu i organske proizvode

3

OSJEČKI PJEVAČ IMA NOVI SINGL

Igor Delač objavio “Šta da radim”