Regija
VUKOVARSKI HDZ:

Za vukovarsko Plivalište ima novca
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

VUKOVAR

Iz vukovarskog HDZ-a poručili su u četvrtak kako nema razloga da dođe do najavljenog zatvranja vukovarskog Plivališta jer novca za održavanje bazena ima u gradskom proračunu, samo ga preraspodjelom treba uzeti, ali je "očito gradonačelniku Penavi milije kukati i plašiti Vukovarce".

Predsjednik Gradskog dobra HDZ-a Vukovar, saborski zastupnik Nikola Mažar rekao je na konferenciji za novinare kako je Vlada za gradnju vukovarskih bazena izdvojila 74 milijuna kuna, a preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara godišnje za funkcioniranje vukovarskih bazena osigurava tri milijuna kuna i još milijun za Sportske objekte Vukovar od kojih se većina iskoristi za Plivalište.

"Pored toga, 25. srpnja Upravni odbor Fonda donio je odluku o osiguranju dodatnih 770.000 kuna", kazao je Mažar ponudivši gradonačelniku Ivanu Penavi (Domovinski pokret) dva rješenja.

Prvo se odnosi na sazivanje sjednice Gradskog vijeća kako bi se rebalansom preraspodijelila sredstva unutar gradskog proračuna i dio usmjerio prema bazenima.

"Na sjednici odbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara povučeno je gotovo 18 milijuna kuna za izgradnju Ekonomske škole jer su građevinski radovi stali do daljnjega, a ta sredstva i dalje stoje u proračunu. Drugo, brže i jednostavnije rješenje je uputiti prijedlog Fondu za dodjelom dodatnih milijun i pol kuna za održavanje Plivališta Vukovar koji su ostvarivi", kazao je Mažar.

Penavi je zamjerio što gradske vlasti sada tvrde kako nema novca za održavanje bazena, a s druge strane javnim sredstvima provode "nebulozne" projekte poput izgradnje i opremanja kafića na šetnici vrijednog dva i pol milijuna kuna.

"Riječ je o 31,5 četvornom metru kafića. "Kvadratni metar 'gradskog kafića' košta 10 tisuća eura? Osvjetljavati dizalice za pet milijuna kuna ili osvijetliti šumu u Adici za 17 milijuna kuna? A građanima nudi gašenje javne rasvjete, poskupljenje gradskog prijevoza za umirovljenike, poskupljenje cijene vode, poskupljenje komunalnog otpada i kao šlag na toru, zatvaranje Plivališta, uz prijetnju za još većim 'zavrtanjima'", poručio je.

Iz Javne ustanove Sportski objekti Vukovar prije nekoliko dana su potvrdili kako je u tijeku javna nabava za struju i plin, koja treba završiti 12. kolovoza, te će daljnji rad Plivališta ovisiti o dobivenim cijenama.

"Generalno gledano, situacija je vezano uz plaćanje energenata grozna i morat ćemo reagirati. Nećemo dopustiti da nam se režijski troškovi mjesecima gomilaju i time povećavati dugove, a svjesni smo kako potrebna sredstva nemamo osigurana u proračunu", rekao je medijima ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

(Hina)

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike