Osijek
OD RUJNA U ORGANIZACIJI ŽUPANIJE

Besplatne edukacije
za poduzetnike
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Osječko-baranjska županija od rujna pokreće besplatne edukacije za poduzetnike. Cilj je uspostavljanje bolje suradnje i povezivanje poduzetnika, razmjena znanja i iskustava. "Imati pravu informaciju u pravo vrijeme na pravom mjestu od presudnog je značenja za sve sudionike tržišne utakmice. Samo onaj poduzetnik kojemu su dostupne sve informacije može napraviti najbolji odabir za sebe i svoju tvrtku te na taj način utjecati na olakšavanje poslovanja i povećanje dobiti", navodi se u priopćenju Županije.

Tijekom 2021. godine institucije poduzetničke podrške na području OBŽ-a provele su oko 170 seminara i radionica za više od 1800 poduzetnika početnika te poduzetnika u fazi rasta i razvoja. Velik broj navedenih edukativnih sadržaja sufinancirala je Županija kroz Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti, koji je i ove godine otvoren do 31. listopada. Također, s ciljem stručnog usavršavanja menadžera, malih i srednjih poduzetnika te nadarenih studenata, Županija već godinama sufinancira "Program usavršavanja managera - Puma", Hrvatske udruge poslodavaca. Ovaj program pruža najsuvremeniji oblik izobrazbe, primjeren aktualnim potrebama i trenutku hrvatskog gospodarstva, a temeljen je na najboljim iskustvima srodnih svjetskih programa.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom seminara i radionica te posebice činjenicom da su ove edukacije u velikoj mjeri sufinancirane sredstvima Županije, ističući kako su potrebe za dodatnim usavršavanjem vrlo često veće od financijskih mogućnosti. Upravo je to jedan od motiva iza odluke Županije da od rujna pokrene novi ciklus seminara.

- Ovi seminari ponajprije će biti namijenjeni poduzetnicima, ali i svima onima koji su uključeni u poslovni svijet, koji žele razvijati svoja znanja i poslovne vještine, unaprijediti pristup poslu i poslovnoj organizaciji te ostvariti pozitivne rezultate u poslovanju. Obrađivat će različite teme prilagođene potrebama poduzetnika i poslovnog okruženja, što će zasigurno biti dodatni korisni alat u rješavanju problema s kojima se poduzetnici susreću u svom radu – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Detaljne informacije o terminima održavanja seminara, njihovu sadržaju i predavačima bit će objavljene na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije, koja će u cijelosti financirati ove edukativne sadržaje te će oni za sve polaznike biti besplatni. Za više informacija možete se obratiti na mail gospodarstvo@obz.hr. M.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIZNANJE J. MLADENOVSKOJ TEŠIJI

“Kuću” Makedonke iz Osijeka nagradili u rodnome Skopju

2

IN MEMORIAM VLADIMIRA BARIŠIĆ DRUŠKO (1943. - 2022.)

Doajenka i vizionarka dermatovenerologije

3

PRAZNINA U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Pali domobran odvezen u Zagreb na restauraciju