Osijek
NAJVEĆA STUDENTSKA UDRUGA U EUROPI

Izabrano novo vodstvo osječke sekcije ESN-a
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Erasmus studentska mreža Osijek tradicionalno je u lipnju održala skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo Lokalnog odbora uz vanjske suradnike na mandat od jedne godine. Novi Odbor čine predsjednica Nikolina Vidaković, potpredsjednica Dorotea Horvat, tajnica Lea Kovačević te predstavnik za odnose s javnošću Ivan Martinović. Andrea Pekić i Dunja Tribuljak izabrane su kao vanjske suradnice organizacije događaja.

"Erasmus Student Network" (ESN) najveća je studentska udruga u Europi koja svoje djelovanje započinje davne 1989. godine pod krilaticom "Studenti pomažu studentima". Neprofitna, nevladina i apolitična organizacija djeluje u 40 država Europe i s više od 15.000 aktivnih članova. U Hrvatskoj je osnovano sedam sekcija: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Čakovcu te Osijeku. ESN Osijek osnovan je 2012. godine čijem je radu pridonijelo više od 100 volontera.

Kao i ranijih godina ESN Osijek prepoznaje programe mobilnosti kao snažan alat za osobni i profesionalni rast pojedinca i grupe te pruža mogućnosti za integraciju međunarodnih studenata u zajednice lokalnih studenata i građana u kojima će boraviti izvjesno vrijeme. Međunarodni (i lokalni) studenti imaju priliku učiti o izazovima zajednice te zajednički raditi na stvaranju tolerantnijeg društva.

– Nastavit ćemo s kampanjama promocije važnosti visokog obrazovanja i utjecaja Erasmus+ programa na razvoj vještina i znanja pojedinca te na doprinos zajednici. Radit ćemo na stvaranju jedinstvenog okruženja za stjecanje neformalnog znanja u obliku održavanja kreativnih radionica s učenicima srednjih škola i studentima, prezentacija o volonterizmu i snazi dobrovoljnoga rada u zajednici te ćemo se potruditi poticati inicijative i projekte učenika i studenata - izjavila je Vidaković.

Studenti koji dolaze na razmjenu u Osijek moraju se osjećati dobrodošlo i prihvaćeno u lokalnoj zajednici. Stoga novi Lokalni odbor planira raznovrsne i bogate događaje za umrežavanje kolorita generacija, kultura i studenata. Prve takve događaje možete očekivati u sklopu Mjeseca dobrodošlice, koji počinje u listopadu. Tome će prethoditi prijave za Buddy program kojemu se mogu priključiti svi mladi ljudi, s naglaskom na studente, koji žele vježbati strane jezike, žele osnažiti svoje socijalne vještine te žele steći nova prijateljstva i poznanstva. Prijave za buddyje bit će objavljene sredinom kolovoza na Facebook stranici ESN-a Osijek, a možete im poslati i upit na e-mail info@esnosijek.hr. M.Keglević
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike