Dome slatki dome
DIZAJN: RELAKSACIJA U VLASTITOM DOMU

Vodeni efekti osvježenje i ukras
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Poklonite posebnu pozornost uređenju i opremanju kupaonice, ali i kućnog wellnessa

Za sve one koji ovog ljeta neće imati priliku rashladiti se u prirodnim vodama – moru, jezerima ili rijekama - poručujemo: izuzetne vodene efekte možete stvoriti i u vlastitom domu te uživati u osvježavajućim trenucima i ljepoti, koju prenose u prostor. Voda pobuđuje pozitivne asocijacije i osjećaje, pa je kao takva u opremanju doma potrebna iz funkcionalnih, ali i psihološko-estetskih razloga. Poklonite posebnu pozornost uređenju i opremanju kupaonice, ali i drugih prostora, npr. kućnog wellnessa ili vrta – terase, gdje su vodeni efekti poželjni kako bi podignuli kvalitetu interijerskog ili eksterijerskog prostora.



Jacuzzi


Moderno stanovanje estetiku podiže na visoku razinu te ona nužno postaje sjedinjena s funkcionalnošću. U slučaju kupaonice, to znači da ležeća ili jacuzzi kada, tuš-kabina i ostali elementi, nemaju samo ulogu u održavanju osobne higijene već i podizanju estetskih doživljaja prostora. Komponenta dizajna pojedinih elemenata postaje izuzetno važna jer stanovanje i konzumiranje opreme znači i uživanje u lijepom. Osim dizajna pojedinih elemenata, izuzetno su bitni vodeni efekti, koje proizvode, kako bi trenuci tuširanja, opuštanja i uživanja bili što ugodniji. Prilikom kupovine kupaonskih uređaja i opreme, raspitajte se o tehničkim karakteristikama, jačini i vrsti mlaznica, opsegu mlaza, mogućnosti programirane izmjene njihove vrste i jačine te načinu održavanja i čišćenja...

Položaj



Ležećoj kadi, tuš-kabini ili jacuzziju osigurajte pravilan položaj u prostoru kako biste istinski mogli uživati u vodenim efektima. Pravilan položaj podrazumijeva laku dostupnost za korištenje i održavanje, tj. čišćenje. Položaj ovih elemenata ne smije otežati pristup ostalim elementima i opremi u prostoru. Dimenziju željene opreme prilagodite raspoloživoj dimenziji prostora gdje je smještate. Omogućite ugodan pogled dok uživate u vodenim efektima svoga doma. Položaj orijentirajte prema staklenim površinama, koje otvaraju pogled prema prirodi, osobitim dijelovima vašeg doma ili zidu koji pruža mogućnosti osobitog oblikovanja ili obrade.

Monika Galović Rolich, mag. ing. arh. 

Hidromasažne kade
Vanjske obične ili hidromasažne kade mogu biti ugradne ili nadgradne, tj. gornji rub kade može biti u razini poda terase ili uzdignut za njezinu ukupnu visinu. Odabir ovisi o željama, ali i mogućnostima pozicije na koju ju postavljate. Ako imate vlastito dvorište i mogućnost ukopavanja, otvorene su vam sve opcije, no ako ju postavljate na neku od etaža, odabir će zasigurno biti nadgradna kada.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike