Sport
IMA JOŠ 20-AK DANA ZA TRGOVANJE

Mi još malo kalkuliramo,
ali sigurno će biti prodaje
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Iz Gradskog vrta poručuju kako ne postoji Schalkeov interes za Mihaela Žapera

Kako se približava kraj ljetnog prijelaznog roka, pojavljuje se sve više špekulacija o mogućim odlascima iz Gradskog vrta. Nije tajna kako osječki klub želi reducirati svoj igrački kadar nakon ispadanja iz Europe, jer više nema potrebe za više od 30 igrača u svlačionici.



Odavno su već poznata imena na kojima NK Osijek planira zaraditi ozbiljan novac, ali zasad se još uvijek sve završava na pričama. Takva jedna osvanula je vezano uz Mihaela Žapera i njegov eventulani odlazak u redove bundesligaša Schalkea 04, ali čini se kako je to samo bila još jedna "reklamna kampanja" i ništa više od toga. Naime, u Gradskom vrtu negirali su postojanje ponude njemačkog kluba.

Kalkuliranje


S obzirom na današnje vrijeme u kojem internet trpi svakakve objave i špekulacije, ali Žaper, prema svemu sudeći, karijeru neće nastaviti u Njemačkoj. Bar ne u redovima Schalkea. I sam Nenad Bjelica, koji je zadužen za transfere u osječkom klubu, kaže kako prvi put čuje za takvu ponudu, pa je onda cijela ta priča valjda bila obična "patka". Žaper pripada u skupinu igrača koje je Osijek spreman transferirati ovoga ljeta, ali tek treba vidjeti hoće li se to i dogoditi.

- Ispadanjem iz Europe nemamo potrebu za tako širokim kadrom kojim sada raspolažemo, pa ćemo do kraja prijelaznog roka pokušati napraviti dva ozbiljna transfera, a još ćemo pokušati naći rješenje za još najmanje dvojicu igrača kroz posudbe ili eventualne transfere. Zapravo, prijelazni rok će se tek sada zahuktati, kada su počela prvenstva u većini europskih zemalja. Klubovi će popunjavati redove kada vide što im nedostaje, a što se nas tiče, zasad još malo kalkuliramo prije negoli donesemo odluku o tome koga ćemo pustiti. Upita ima, ali konkretne ponude su i dalje došle samo za Diona Drena Belju - kaže Bjelica.

U biti, prioritet je riješiti status Laszla Kleinheislera, kojem sljedećeg ljeta istječe ugovor s bijelo-plavima, pa postoji opasnost da ga izgube bez odštete, iako je mala vjerojatnost takvog raspleta. Laszlo će, vrlo vjerojatno, ako se ne pronađe rješenje kojim će on i klub biti zadovoljni u obliku transfera, produžiti ugovor na još godinu dana. Od prvotimaca, ili onih koji su to donedavno bili, otići bi, uz Žapera, mogli vratar Ivica Ivušić i Danijel Lončar.

Pozadinci


No, određenog interesa ima i za neke igrače koji ove sezone nisu u prvom planu, a Osijek bi ih pustio ako bi došle zadovoljavajuće ponude, bilo da se radi o posudbi ili transferu.

- Ima određenog zanimanja za Hiroša i Gržana iz Mađarske, Talijani su uporni oko Leona Adriana Barišića, pa baš zbog toga malo kalkuliramo prije negoli donesemo konačnu odluku. Nećemo si dopustiti odlazak dva igrača s iste pozicije - kaže Bjelica.

U toj skupini igrača je i Antonio Mance, koji je također u posljednjoj godini ugovora, a u ovom je trenutku tek četvrta napadačka opcija. Prošle sezone zabio je neke važne pogotke, ali svejedno se nije uspio ustaliti u momčadi. Pitanje je i što s Alenom Grgićem koji je tek treća opcija za poziciju desnog beka. Balast u igračkom kadru postoji, pa treba očekivati odlazak trojice ili četvorice igrača.

Ostaje samo pitanje hoće li među tim igračima biti i neki za kojeg će Bjelica tražiti zamjenu. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još 20-ak dana...

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana