Sport
NASTAVAK EUROKVALIFIKACIJA ODBOJKAŠA U GRADSKOM VRTU

Od Norveške kreće serija dvoboja u kojima Hrvatska nema prava na pogrešku
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Brzi ritam imaju najbolji hrvatski odbojkaši. Kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo igraju se svaka tri-četiri dana. Večeras su na programu već obveze iz 3. kola, a prethodnu su rundu izabranici Cedrica Enarda neuspješno odradili u nedjelju u Glyfadi. U Grčkoj je doživljen prvi poraz, a povratak u domaće, osječko okruženje, dogodilo se tek u ponedjeljak navečer. O prvom porazu ne stigne se više razmišljati, jer se treba odmah vratiti na pobjedničke staze. Večeras, od 19 sati, protiv Norveške u Gradskom vrtu.

- Na gostovanju kod najvećeg konkurenta prikazali smo najgore izdanje ovog ljeta. Ušli smo u utakmicu jako nedisciplinirano, brzo su nas nagazili sa servisom i nismo se baš dobro snašli. Pokušali smo poslije sa zamjenama, ali ni to nije urodilo plodom. Ne možemo mnogo pozitivnog izvući iz ove utakmice, svu odgovornost trebaju preuzeti igrači. Sigurni smo samo da se ovakva utakmica neće ponoviti - nada se korektor Petar Đirlić, čiji ulazak u kasnijem dijelu dvoboja odigranog i izgubljenog u atenskom predgrađu nije mogao ništa promijeniti.

Hrvatska je tek u drugom setu izgledala kao momčad koja bi mogla zakomplicirati utakmicu protiv motiviranih Grka (ostala neiskorištena prednost od šest poena), koji su imali veliku želju uzvratiti za nedavni poraz na Mediteranskim igrama. Naravno, ono mnogo važnije je da su prije svega željeli poručiti da imaju argumente u borbi za prvo mjesto, koje direktno vodi na EP. Tamo se može otići i s druge pozicije, ali u hrvatskim redovima nemaju namjeru ništa kalkulirati niti prepustiti slučaju. Kontrolu situacije još uvijek Sedlaček i suigrači imaju u svojim rukama, ali u preostale četiri utakmice ne smije se napraviti više pogrešan korak. Stoga je jasno da Norvežani u Gradskom vrtu moraju ostati praznih ruku, kao i sljedeće nedjelje u Voldi.

- U dosadašnjim utakmicama vidjelo se da neće biti lako izboriti direktnu vizu za EP. Grci su imali problema na otvaranju u Norveškoj, a mi moramo izbjeći i najmanje komplikacije u iduće dvije utakmice protiv njih. S dvije pobjede želimo dočekati Grke koji nam stižu za deset dana - kaže primač Ivan Zeljković, koji je sa suigračima spreman hitno položiti popravne ispite koje slijede.
Nino Benčina
SKUPINA E
1.Grčka       2       1       1       5:2       4

2.Hrvatska       2       1       1       3:3       3

3.Cipar       2       1       1       3:3       3

4.Norveška       2       0       2       2:6       1

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike