Novosti
POŽAR SE RAŠIRIO I NA ODVODNE KANALE

Vozilo Hitne zapalio kvar na instalacijama
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u subotu, oko 20.15 sati, tijekom vožnje županijskom cestom Vera - Bobota - Pačetin, nedaleko od ulaza u Pačetin, izbio požar na prometnom sredstvu za transport bolesnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije. U vozilu se nalazilo troje djelatnika Zavoda, a očevidom je utvrđeno kako je požar izbio zbog kvara na električnim instalacijama, odakle se proširio na druge dijelove motora te dalje prema stražnjem dijelu vozila. Iz policije su naveli kako se požar raširio i na nisko raslinje u lijevom i desnom odvodnom kanalu uz cestu te da su ga lokalizirali pripadnici JVP-a Vukovar, DVD-a Bobota i DVD-a Tordinci. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta bit će poznata nakon dostavljenog izvješća o šteti. O događaju će policija nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

Time je riješeno pitanje što je prouzročilo požar na vozilu Hitne pomoći, o čemu smo već izvijestili, uz navod kako je na Facebook stranici "Hitna uživo 194" objavljen kratki snimak na kojem se vidi vozilo u plamenu i čuju eksplozije.

Mato Matić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, izjavio je u ponedjeljak za Glas Slavonije kako je informiran da je požar na vozilu prouzročilo zapaljenje u prednjem dijelu motora.

- Instalacije su počele gorjeti i dok su se oni zaustavili, kako mi je preneseno, vatra je već zahvatila vozilo i sve se brzo odvijalo. Najvažnije je da nitko nije stradao i nitko nije ozlijeđen, a do nesreće je došlo kada su se vraćali s intervencije na terenu. U vozilu nije bilo pacijenata i djelatnici su na vrijeme uspjeli izići iz kombija - rekao je Matić, dodavši kako su uspjeli spasiti dio opreme, dok je dio izgorio.

Poručio je i kako su se nakon požara reorganizirali kako pacijenti ne bi osjetili manjak vozila na terenu. D. Korpoš
Kombi je prije 7-8 dana bio na servisu
Ravnatelj Matić istaknuo je kako je kombi bio KASKO osiguran te će se i materijalna šteta pokriti. Prema njegovim riječima, to je vozilo prije sedam do osam dana bilo na servisu, jer o tome u ovoj ustanovi vode računa.

- Nikada prije nije nam se ovako nešto dogodilo. Imali smo lakših prometnih nesreća, naleta na divljač i kvarova, međutim, prvi put nam se dogodilo zapaljenje vozila. Generalno sam zadovoljan voznim parkom kojim raspolažemo. Ovo vozilo koje se zapalilo bilo je zamjensko, dok su vozila s kojima naši djelatnici rade i izlaze na teren novija. Također smo po provedenom postupku javne nabave sklopili ugovor za tri nova vozila koja nam trebaju biti isporučena polovinom listopada, i tada ćemo doista biti posve zadovoljni voznim parkom - naveo je Matić.