Novosti
SIMBOL OLUJE

Od predaje 21. korpusa prošlo je 27 godina
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Pokraj Gornjeg Viduševca, na glinskom području, svečano je obilježena 27. obljetnica predaje poraženog 21. korpusa vojske tzv. srpske krajine Hrvatskoj vojsci, čime je i formalno završena oslobodilačka operacija Oluja u kolovozu 1995.

Taj čin s vojnog se gledišta smatra i konačnom pobjedom HV-a, pa je jedan od simbola završetka Domovinskog rata i oslobođenja RH. Tog, 8. kolovoza 1995. pukovnik Čedo Bulat, zapovjednik 21. korpusa, potpisao je i predao oko 5000 vojnika, 13 tenkova, 15 teških topova i drugo naoružanje generalu HV-a Petru Stipetiću, tada pomoćniku načelnika Glavnog stožera OSRH.

Izaslanica predsjednika Sabora, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, istaknula je da je to, uz podizanje hrvatskog stijega u Kninu, jedan od najdojmljivijih simbola Oluje. Naglasila je kako je i tu potvrđena čistoća časti HV-a, koji je i u nadmoći nad neprijateljem koji se predaje postupio prema svim časnim ratnim običajima. Zapaljene su svijeće kod Spomen-sobe glinskih logoraša i prikazan dokumentarni film "Magistrala ratnog zločina – Logor Glina".H
Možda ste propustili...

NOSITELJ LISTE HDZ-A U 4. IZBORNOJ JEDINICI IVAN ANUŠIĆ

Optimizam za 4. izbornu jedinicu

ISPOD PROSJEKA EUROPSKE UNIJE

Država želi više upisanih u gimnazije