Osijek
OBNOVA U ULICI HR. REPUBLIKE

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Svi koji su se u ponedjeljak prijepodne zatekli u strogom centru Osijeka mogli su primijetiti radove započete u Ulici Hrvatske Republike, gdje je dio nogostupa ograđen, a na sjevernoj strani ulice nije bilo moguće parkirati automobile.

Kako smo saznali u Unikomu, zbog činjenice da je asfaltirani nogostup u dotrajalom stanju, te zbog učestalih pritužbi građana, u tijeku je rekonstrukcija dijela ulice od Županijske sve do Spomenika hrvatskim braniteljima, koji se nalazi na Trgu slobode, uključujući i autobusnu postaju pokraj redakcije Glasa Slavonije.

- Prema nalogu Grada Osijeka, u ponedjeljak, 8. kolovoza, Unikom je započeo rekonstrukciju sjevernog nogostupa u Ulici Hrvatske Republike. Na tom dijelu ulice radimo iskop, saniramo podrumske ozrake i nakon toga ćemo postaviti betonsku galanteriju na cijelom tom području. Umjesto asflatiranog nogostupa, kakav je sada, postavit ćemo kocke kakve se nalaze u Županijskoj ulici, jer želja je da strogi centar grada ima istu vizuru. Radovi će okvirno trajati mjesec dana, a razlog zbog čega smo se upravo sada odlučili na taj posao jest to što je u kolovozu velik broj naših sugrađana na godišnjem odmoru, pa je smanjena i frekvencija ljudi u toj ulici u centru grada. Planiramo radove i na parkingu pokraj, koji je trenutno niži od nogostupa, gdje će, prema projektantskom rješenju, u budućnosti biti stepenice, pa se neće morati "skakati" s parkinga na nogostup. Upravo će zbog toga ondje biti stepenice, koje će biti prilagođene novom izgledu. Tijekom radova na gradilištu, odnosno ovisno o tome gdje će se koji dan nalaziti bageri, zbog sigurnosti neko se vrijeme neće moći parkirati na sjevernoj strani ulice. Prema projektanatskom planu radovi će koštati oko milijun i dvjesto tisuća kuna - istaknuo je Igor Pandžić, direktor Unikoma.

Rekonstrukcija jedne od najfrekventnijih gradskih ulica još je jedan pokazatelj odlične suradnje gradske uprave s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, jer Ulica Hrvatske Republike samo je jedna od brojnih ulica u gradu na Dravi koje su u 2022. godini dobile novo lice.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike