Sport
OSVRT NA 4. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Grozan vikend za favorite
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Nepotpuno 4. kolo Supersport HNL-a bilo je čista noćna mora za momčadi koje su u sezonu ušle kao favoriti. Dinamo, Osijek i Rijeka ovu rundu neće pamtiti po dobrom, a Hajduk je sve to promatrao sa strane jer je njegov susret s Goricom bio odgođen zbog europskih obveza Splićana. Sve te tri momčadi koje su bile u akciji prošlog vikenda bile su gosti, a samo je Dinamo uspio uzeti nekakav plijen. "Modri" su remizirali u Varaždinu kod povratnika u elitu, a za njima je taj bod jednak porazu. Međutim, priznanje se treba odati Varaždincima, koji su odigrali još jednu odvažnu utakmicu, u kojoj su, za razliku od one protiv Hajduka, uspjeli to i materijalizirati osvajanjem jednog boda. Dinamo nije baš na dobar način najavio uzvratni susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca. Osijek je nastavio svoje "bauljanje" nakon ispadanja od Kizilžara. Izgubio je na "Aldu Drosini" pogotkom koji je primio duboko u sudačkoj nadoknadi. Istra 1961 na taj je način došla do prvih ovosezonskih bodova, a usput je još malo nasolila Osijekove otvorene rane. Još gore se provela Rijeka u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Čabrajine "bebe" već su skinule skalp Osijeku, a sada su isto učinile Riječanima, te nagovijestile kako se na njih i ove sezone treba ozbiljno računati. Posebno ako se u Gradskom vrtu i na Rujevici ne budu uskoro zbrojili i počeli postizati rezultate kakve se od njih očekuje. U preostalom susretu ovog kola Slaven Belupo i Šibenik odigrali su "borbeni remi" bez pogodaka u Koprivnici. Trener "farmaceuta" Zoran Zeklć opet je morao naricati nad lošom realizacijom svoje momčadi, zbog čega je u prošlom kolu propustio pobijediti u Osijeku, a sada mu se isto dogodilo protiv Šibenika. No, ako ga nešto može ohrabriti, onda je to igra njegove momčadi, koju je Zekić slagao u hodu i vjerojatno je još slaže, a igra joj je bolja od igre razvikanih veličina poput Osijeka i Rijeke. Na kraju dana najveći profiter ovog kola ispao je Hajduk, čiji su igrači iz "hladovine" pratili događaje na hrvatskim travnjacima. Svi konkurenti su se pokliznuli, pa su Splićani ostali drugoplasirani unatoč tome što sad već imaju dvije utakmice manje. Hajduk je jedini s maksimalnim učinkom, jedini još nije primio pogodak, ali ta situacija s odgodama može biti varljiva, zbog hvatanja pravog natjecateljskog ritma na startu nove sezone. U biti, i dalje nam nije jasno zbog čega HNS našim klubovima odobrava te odgode jer, rezultatski gledano, u Europi su imali slabe koristi od njih. S jedne strane klubovi kukaju kada igraju protiv momčad koje su u punom natjecateljskom ritmu, a s druge strane sami ga ne žele hvatati kroz te odgode. Istina, Hajduk zapravo nije odgodio ni jednu utakmicu, nego mu je to učinila Rijeka, pa povjernik za natjecanje Josip Brezni. Budu li Splićani uspješni u Europi, ti će se susreti odigrati tek na proljeće, a moguće su i nove odgode. Nije to dobro za HNL.

Inače, u ovom kolu postignuto je samo sedam pogodaka (uz jedan odigrani susret manje, nap. a.), što je slab prosjek, 1,75 golova po utakmici. No zato je posjet opet bio pristojan. Četiri susreta gledalo je 9858 gledatelja, ili 2465 po utakmici. Te bi brojke bile sigurno daleko zvučnije da se igralo u Splitu. S obzirom na to da nije, najveći posjet, drugo kolo zaredom, zabilježen je u Varaždinu, gdje su gostovanje Dinama popratila 7132 gledatelja.

Dalibor Keler
REZULTATI 4. KOLA
Varaždin - Dinamo 1:1, Slaven Belupo - Šibenik 0:0, Istra 1961 - Osijek 1:0, Lokomotiva - Rijeka 3:1. Odgođen je susret Hajduk - Gorica.

TABLICA
1.Dinamo**4**3**1**0**13:5**10

2.Hajduk**2**2**0**0**4:0**6

3.Lokomotiva**4**2**0**2**8:7**6

4.Šibenik**4**1**2**1**2:2**5

5.Slaven Belupo**4**1**2**1**2:5**5

6.Osijek**4**1**1**2**3:4**4

7.Rijeka**3**1**1**1**3:4**4

8.Varaždin**4**1**1**2**3:5**3

9. Istra 1961**4**1**0**3**3:8**3

10.Gorica**3**0**2**1**2:3**2

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike