Sport
PUNA PODRŠKA MEĐUNARODNOM NOGOMETNOM TURNIRU “HRVOJE ĆUSTIĆ”

Napokon turnir u sjećanje i u čast Hrvoju
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Na inicijativu Nogometnog saveza Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom HNS-a, pokrenuta je organizacija Međunarodnog turnira "Hrvoje Ćustić" za igrače do 18 godina, a koji bi prvo izdanje trebao imati u travnju sljedeće godine. Hrvoje Ćustić, tada nogometaš Zadra, tragično je stradao prije 14 godina u prvenstvenoj utakmici s Cibalijom kada je udario glavom u betonski zid koji se nalazio uz travnjak zadarskog stadiona Stanovi. Do pogibije je ostvario 127 nastupa u HNL-u za Zadar, a 10 je puta igrao za hrvatske mlade reprezentaicje do 20 i 21 godine.

- Kroz razgovor s Hrvojevim ocem Svetkom te Darkom Banićem, predsjednikom Nogometnog saveza Zadarske županije, dogovorili smo se napraviti nešto posebno u sjećanje na Hrvoja. Uvjeren sam da će turnir pod Hrvojevim imenom postati tradicionalan i međunarodno prepoznat te će kao takav zauvijek čuvati uspomenu na njega. HNS će stoga dati maksimalnu podršku organizaciji turnira ‘Hrvoje Ćustić‘, a pritom nećemo zaboraviti veliku odgovornost da kroz kontinuirano ulaganje u nogometnu infrastrukturu i dosljedno provođenje licenciranja spriječimo bilo kakve slične situacije i tragedije u budućnosti - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Organizacijski odbor turnira na čelu s Darkom Banićem već je odradio nekoliko pripremnih sastanaka i vrlo brzo mogu se očekivati novi konkretni detalji.

- Svi znamo što Hrvoje predstavlja zadarskom i hrvatskom nogometu i drago mi je da se pokreće jedan veliki događaj njemu u čast. Na nama je da damo sve od sebe da organizacija bude na najvišoj mogućoj razini i zato želimo uključiti sve ono najbolje što Zadar ima. Želim zahvaliti Hrvojevoj obitelji, koja nam je velika podrška u ovom projektu - kazao je Banić. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA OPUS ARENU PRVI PUT DOLAZI RIJEKA

Riječani u velikoj seriji, Osijek se uzda u tradiciju

2

VRIJEDNOSNICE OSIJEK OSIGURALE F8 KREŠINA KUPA

Povijesni klupski uspjeh kada se on najmanje očekivao

3

SVJETSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠICA

Od Hrvatske se očekuje
pobjednička premijera