Regija
VEĆ POČELA GRADNJA NOVIH POSLOVNO-PROIZVODNIH POGONA

Završena infrastruktura u
Zoni malog gospodarstva,
parcele za kunu po “kvadratu” godišnje
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
VALPOVO



Grad Valpovo priveo je kraju još jedan projekt, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Riječ je o projektu pod nazivom "Izgradnja prometne infrastrukture i javne rasvjete u Zoni malog gospodarstva II Grada Valpova", koji je započeo 2019. godine, ukupne vrijednosti 8.544.243 kuna. U njemu udjel nepovratnih sredstva iznosi 3.733.529,22 kuna, priopćeno je na službenim stranicama Grada, gdje naglašavaju i podatak da se do kraja projekta izgradilo 5.649,70 četvornih metara poslovne infrastrukture na kojoj je već počela gradnja novih poslovno-proizvodnih pogona, što će dovesti i do povećanja broja novih radnih mjesta.



Osim toga, zahvaljujući tom projektu poduzetničko-poslovna infrastruktura u Valpovu povećana je za 12.658,36 četvornih metara, jer je preko projekta sagrađeno 719 kvadrata javne rasvjete, 658 kvadrata prometnica, 1288 metara oborinske kanalizacije, 1180 kvadrata parkirališta i uređeno 4530 kvadrata zelenih površina. Svih šest poslovno-proizvodnih pogona na ovoj površini već sada je u zakupu, a na dva je počela i radovi na novim objektima.

U povodu završetka tog velikog projekta, u prostorima Poduzetničkog inkubatora u Valpovu održana i završna konferencija, čiji je cilj bio zaokružiti ovu priču, predstaviti njegove rezultate i planove za budućnost. Zamjenik gradonačelnika Valpova Marko Barišić najavio je kako će Grad uskoro pristupiti i projektiranju novih poslovno-proizvodnih prostora, jer su iscrpljene gotovo sve raspoložive parcele, a sam projekt predstavio je direktor Valpovačkog poduzetničkog centra Vanja Miličević.

Naglasio je da je jedan od njegovih glavnih benefita to što je u znatnoj mjeri podigao razinu uređenosti poslovnih poduzetničkih prostora i što je u konačnici rezultirao povećanjem broja poslovno-proizvodnih pogona i broja zaposlenih. Zbog svega toga Grad sada poduzetnicima koji žele investirati u poduzetničke zone nudi uređeno građevinsko zemljište po subvencioniranoj cijeni od 1 kunu po četvornom metru godišnje za proizvodne kapacitete, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade, sufinanciranje troškova priključenja na električnu energiju te stručnu pomoć za ishođenje potrebnih dozvola i odobrenja za gradnju, istaknuto je. L. Aničić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana