Crna kronika
BEZ POLICAJACA NE BI MU BILO SPASA

Palio otpad i zamalo poginuo
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Teško ozlijeđeni 68-godišnji muškarac spašen je od sigurne smrti iz požara kojeg je sam izazvao u petak, u Ulici Čvorkovac, u Vukovaru. Naime, vukovarski policajci primijetili su oko podne požar u dvorištu kuće. Ubrzo su u opožarenom području dvorišta vidjeli mušku osobu te su istodobno zatražili intervenciju hitne medicinske pomoći te vatrogasaca i pritom nastojali uporabom protupožarnog aparata umanjiti požar kako bi došli do te osobe.

Brzom intervencijom vatrogasaca i hitne medicinske pomoći spasitelji su prišli muškarcu te ga sklonili s požarišta. Kolima hitne pomoći prevezen je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru, a kako je teže ozlijeđen, potom je hitno prevezen i hospitaliziran u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Požar je lokaliziran u 13.55 sati.

Policajci, u suradnji s protupožarnim inspektorom, proveli su očevid te utvrdili da je na tom mjestu došlo do požara oko 11.30 sati, a izazvao ga je 68-godišnji hrvatski državljanin koji boravi u inozemstvu. U dvorištu je nedovoljno pažljivo i nesigurno palio građevinski otpad, pri čemu se požar nekontrolirano proširio na površinu dvorišta i na pomoćni objekt obiteljske kuće tog dvorišta, a količina dima i topline vatre ga je svladala te je pao na tlo. Da policajci nisu slučajno naišli ne bi mu bilo spasa.

U izviješću o očevidu službeno se navodi kako je "požar izazvan nekontroliranim spaljivanjem krutog gorivog materijala, a uzrok požara je toplinska energija otvorenog plamena nepoznatog zapaljivog sredstva". O ovom događaju policija dostavlja posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U samo dva dana, u petak i subotu, u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se 12 požara, a jedan od njih izbio je na kamionu koji je prevozio rolo bale sijena, na cesti Klisa-Osijek. Iz policije doznajemo kako je požar na kamionu izbio oko 11.20 sati, dok je za upravljačem bio 33-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek te vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji i Donji grad Osijek, Tenja i Sarvaš, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske te je utvrđeno da je tehnički uzrok požara isključen. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike